Почела осма сезона програма „NIS Calling“

02.07.2024.

У осмој сезони програма за младе „NIS Calling“ праксу у компанији НИС започела су 44 студента, изабрана између више од 1.000 кандидата који су се пријавили на конкурс. Студенти долазе са више од 10 различитих факултета, а праксу ће обављати у свим организационим деловима компаније. Млади изабрани на конкурсу имају прилику да стекну прва практична знања и вештине у једној од највећих енергетских компанија у региону, која је уједно и један од најпожељнијих послодаваца за младе у Србији.

Програм NIS Calling подразумева флексибилну плаћену праксу, креирану према потребама студената, како би практичним искуством унапредили своја знања стечена на факултетима. Пракса обухвата 480 радних сати које практиканти могу да искористе током четири месеца и ускладе их са обавезама на факултету и летњим одмором. Сваки практикант ће имати свог ментора са којим ће пролазити кроз унапред дефинисане  области, а учествоваће и у различитим додатним активностима. Међу тим активностима су и „soft skills“ обуке значајне за развој каријере, експертска предавања и могућност учешћа у волонтерским акцијама које компанија редовно организује. Циљ програма је да се практикантима омогући да стекну прва радна искуства и након тога се потенцијално запосле на јуниорским позицијама у НИС-у, као и да током трајања праксе имају довољно времена за наставак учења и испуњавање факултетских обавеза.

Добродошлицу практикантима у име компаније НИС пожелео је Милош Грбић, заменик генералног директора НИС-а, који је казао да је долазак у компанију са више од 13.000 запослених сјајна прилика за младе да уче и надограде знања стечена на факултету.

„Свима вама који желите каријеру у Србији, али која вам може обезбедити да стекнете знања, вештине и могућности, који су корисни и имају вредност и ван домена компаније НИС, у нафтној индустрији, у енергетском сектору, на правом сте месту. Пожелео бих вам срећан почетак, учите, не плашите се да постављате питања и не заборавите да се забављате“, рекао је Грбић.

Кроз програм „NIS Calling“, који је започет у 2019. години, до сада је прошло више од 200 практиканата, док ће 44 студента у овој сезони праксу обављати на локацијама НИС-а у Београду, Новом Саду, Зрењанину, Панчеву и Елемиру. Пружање прилике младима који немају претходно радно искуство одраз је отворености НИС-а за свеже идеје, нове приступе пословању и елан који доносе млади, а који су неопходни за успешно пословање.

ПРЕСС СЛУЖБА

Милентија Поповића 1
11070 Београд