NIS Energy

Шта је NIS Energy програм? Једногодишњи, плаћени програм за тридесеторо полазника који поред практичног рада са ментором, укључује и различите обуке и тренинге, као и рад на пројекту.

Који су услови конкурса?

Уколико си дипломац или мастер студент, а имаш мање од годину дана радног искуства, одлично познајеш MC Office пакет и говориш енглески језик, можеш да се пријавиш сваког новембра. При самој пријави чекају те и 3 занимљива питања, а твој задатак је да одговори буду што креативнији 🙂

Како изгледа процес селекције?

Потрудили смо се да креирамо процес који ће бити занимљив и користан свим кандидатима. Након ваше пријаве, колеге регрутери пролазе кроз биографије свих кандидата (знамо да постоји мит да се CV гледа 8 секунди, али ми ипак посвећујемо више пажње 🙂 ). Сви који прођу овај корак, биће позвани да ураде тестове личности и способности. Након тестова следе ХР интервјуи (обећавамо да ћемо вам унапред послати савете да се припремите за интервју), а они најуспешнији након ХР интервјуа иду на финални интервју са будућим менаџером. После сваког корака очекуј повратну информацију, маилом или телефоном, у зависности од круга селекције.

Да ли имам ментора?

Наравно! Сваки полазник програма биће дочекан од стране ментора – наших колега, који су спремни да буду уз вас од почетка до краја програма. Ментор је ту да ти олакша привикавање и прве дане програма, али и да те структурирано води кроз унапред креиран план целе године. Такође, ментор је ту да ти да’ повратну информацију и усмери за даље уколико је то потребно.

Које обуке обухвата програм?

Поред практичне обуке кроз коју пролазиш са својим ментором, осмислили смо и веома занимљиву агенду додатних обука и предавања. Сам програм крећемо посетама различитим секторима унутар компаније, како бисмо били сигурни да су сви полазници упознати са пословањем НИС-а. Посете подразумевају обиласке нафтних бушотина, рафинерије у Панчеву, наших бензинских станица, а наше колеге биће ту да додатно појасне пословање кроз занимљива предавања.

Поред тога, програм укључује и теоријска предавања о светским трендовима о нафтној индустрији од стране професора са факултета са којима сарађујемо. Ту су, наравно, и софт скиллс тренинзи, као и радионице и предавања о компанијској култури и вредностима.

Шта тачно подразумева индивидуални пројекат?

Након 6 месеци програма, заједно са својим ментором и ХР бизнис партнером пролазиш кроз евалуацију и заједно креирате даљи план развоја. У току наредних 6 месеци добијаш и задатак – индивидуални пројекат из области рада твог тима, а финално решење представљаш менаџменту свог сектора на самом крају програма. Наравно – једна од обука коју је припремио наш тим за развој и тренинг биће на тему презентационих вештина, како бисмо вас припремили за саму презентацију 🙂

Да ли програм подразумева запослење након завршетка?

Ово зависи од три ствари:

  • уколико ти се свиди рад у нашем тиму и желиш да наставиш своју каријеру са нама,
  • уколико се добро покажеш у току годину дана трајања програма и
  • уколико постоје компанијске потребе у том моменту – посао је твој 🙂

У случају било каквих недоумица или питања у вези са процесом селекције или самим програмом NIS Energy, пиши нам на hr.selekcija@nis.rs са назнаком у субјецт-у маила „NIS Energy – питања“, а наш тим је ту са свим одговорима 🙂

Твоје идеје и енергија су покретач наше заједничке будућности!

Срећно! 🙂