NIS Energy

Друга сезона NIS Energy програма почиње! NIS Energy је једногодишњи програм намењен младима који ће унети нову енергију у нашу компанију, а заузврат добити шансу да уче и развијају се у једној од највећих енергетских компанија у региону. Тражимо ентузијастичне и мотивисане дипломце и мастер студенте са новим идејама, који ће заједно са нама уложити ЕНЕРГИЈУ да се оне заиста остваре.

Шта је NIS Energy програм? Једногодишњи, плаћени програм за тридесеторо полазника који поред практичног рада са ментором, укључује и различите обуке и тренинге, као и рад на пројекту. Почетак програма планиран је за фебруар 2022. године,  а у наставку можеш видети позиције за нову сезону и потребе по факултетима. Такође смо се потрудили да кроз питања и одговоре приближимо све што те очекује у процесу селекције, као и како ће изгледати програм уколико баш ти будеш један од полазника 🙂

Који су услови конкурса?

Уколико си дипломац или мастер студент, а имаш мање од годину дана радног искуства, одлично познајеш MC Office пакет и говориш енглески језик, можеш да се пријавиш  за наш програм, од 1. до 21. новембра, слањем своје биографије путем линка испод. При самој пријави чекају те и 3 занимљива питања, а твој задатак је да одговори буду што креативнији 🙂

Пријави се

Треба нам твоја енергија! Можеш да се пријавиш за наш програм од 1. до 21. новембра

САЗНАЈ ВИШЕ

За које профиле је намењен програм?

У NIS Energy програм биће укључени дипломци и мастер студенти различитих усмерења. У наставку се налази листа позиција и факултета за нову сезону:

 • Листа позиција и факултета

  Специјалиста за продају на домаћем тржишту (Економски факултет или Факултет организационих наука)
  Специјалиста за техничку контролу и одржавање (Саобраћани факултет или Машински факултет)
  Специјалиста за праћење реализације  уговора и извештавање (Економски факултет)
  Специјалиста за транспорт (Саобраћани факултет или Машински факултет)
  Специјалиста за планирање и аналитику малопродаје (Природно-математички факултет, Факултет организационих наука, Економски факултет)
  Специјалиста за управљање допунским асортиманом (Факултет организационих наука, Економски факултет)
  Млађи механик постројења ФЦЦ (Машински факултет)
  Инжењер службе продуката (Технолошки факултет, сви смерови долазе у обзир осим текстилног и металуршког инжењерства)
  Млађи инжењер ДЦУ комплекса (Технолошки факултет)
  Млађи инжењер МХЦ комплекса (Технолошки факултет)
  Млађи механик постројења ДЦУ (Машински факултет)
  Специјалиста ЦММС (Електротехнички факултет- Сигнали и системи, Телекомуникације, али долазе у обзир и други смерови)
  Специјалиста метрологије (Електротехнички факултет- Електроника или Машински факултет- Процесна техника)
  Инжењер специјалиста ротационе опреме (Виша машинска школа (Висока техничка школа струковних студија) или Машински факултет)
  Технолог машинске обраде (Виша машинска школа (Висока техничка школа струковних студија) или Машински факултет смер Производно машинство)
  Технолог у лабораторији за исплаку (Технолошки факултет; Рударско-геолошки факултет; Хемијски факултет; Пољопривредни факултет)
  Специјалиста за БЗР и ЗОП (Рударско-геолошки факултет- Експлоатација течних и гасовитих минералних сировина, долази у обзир било који Техничко технолошки факултет)
  Специјалиста АЖ (алата на жици) (Рударско-геолошки факултет-Рударство, Инжењерство нафте и гаса)
  Младји инжењер за исплаку (Рударско-геолошки факултет- Инжењерство нафте и гаса)
  Млађи инжењер за мерење и регулацију (Електротехнички факултет- Аутоматика или Телекомуникације)
  Инжењер за АМР (Електротехнички факултет- Енергетика, Електроника, Телекомуникације)
  Млађи инжењер (3x) (Рударско-геолошки факултет- Инжењерство нафте и гаса)
  Геолог (Рударско-геолошки факултет- Инжењерство нафте и гаса)
  Млађи инжењер за контролу квалитета података (Рударско-геолошки факултет- Инжењерство нафте и гаса или Факултет организационих наука- Информациони системи и технологије)
  Млађи инжењер за технологију производње нафте и гаса (Рударско-геолошки факултет- Инжењерство нафте и гаса)

  Млађи механик постројења за атмосферску дестилацију, висбрејкинг и битумен – Машински факултет

Како изгледа процес селекције?

Потрудили смо се да креирамо процес који ће бити занимљив и користан свим кандидатима. Након ваше пријаве, колеге регрутери пролазе кроз биографије свих кандидата (знамо да постоји мит да се CV гледа 8 секунди, али ми ипак посвећујемо више пажње 🙂 ). Сви који прођу овај корак, биће позвани да ураде тестове личности и способности. Након тестова следе ХР интервјуи (обећавамо да ћемо вам унапред послати савете да се припремите за интервју), а они најуспешнији након ХР интервјуа иду на финални интервју са будућим менаџером. После сваког корака очекуј повратну информацију, маилом или телефоном, у зависности од круга селекције.

Да ли имам ментора?

Наравно! Сваки полазник програма биће дочекан од стране ментора – наших колега, који су спремни да буду уз вас од почетка до краја програма. Ментор је ту да ти олакша привикавање и прве дане програма, али и да те структурирано води кроз унапред креиран план целе године. Такође, ментор је ту да ти да’ повратну информацију и усмери за даље уколико је то потребно.

Које обуке обухвата програм?

Поред практичне обуке кроз коју пролазиш са својим ментором, осмислили смо и веома занимљиву агенду додатних обука и предавања. Сам програм крећемо посетама различитим секторима унутар компаније, како бисмо били сигурни да су сви полазници упознати са пословањем НИС-а. Посете подразумевају обиласке нафтних бушотина, рафинерије у Панчеву, наших бензинских станица, а наше колеге биће ту да додатно појасне пословање кроз занимљива предавања.

Поред тога, програм укључује и теоријска предавања о светским трендовима о нафтној индустрији од стране професора са факултета са којима сарађујемо. Ту су, наравно, и софт скиллс тренинзи, као и радионице и предавања о компанијској култури и вредностима.

Шта тачно подразумева индивидуални пројекат?

Након 6 месеци програма, заједно са својим ментором и ХР бизнис партнером пролазиш кроз евалуацију и заједно креирате даљи план развоја. У току наредних 6 месеци добијаш и задатак – индивидуални пројекат из области рада твог тима, а финално решење представљаш менаџменту свог сектора на самом крају програма. Наравно – једна од обука коју је припремио наш тим за развој и тренинг биће на тему презентационих вештина, како бисмо вас припремили за саму презентацију 🙂

Да ли програм подразумева запослење након завршетка?

Ово зависи од три ствари:

 • уколико ти се свиди рад у нашем тиму и желиш да наставиш своју каријеру са нама,
 • уколико се добро покажеш у току годину дана трајања програма и
 • уколико постоје компанијске потребе у том моменту – посао је твој 🙂

У случају било каквих недоумица или питања у вези са процесом селекције или самим програмом NIS Energy, пиши нам на hr.selekcija@nis.eu са назнаком у субјецт-у маила „NIS Energy – питања“, а наш тим је ту са свим одговорима 🙂

Твоје идеје и енергија су покретач наше заједничке будућности!

Срећно! 🙂