Треба намТВОJА ЕНЕРГИjА

Шта jе NIS energy програм?

НИС најављује „NIS ENERGY“ – једногодишњи програм намењен младима који ће унети нову енергију у нашу компанију, а заузврат добити шансу да уче и развијају се у једној од највећих енергетских компанија у региону. Тражимо ентузијастичне и мотивисане дипломце и мастер студенте са новим идејама, који ће заједно са нама уложити ЕНЕРГИЈУ да се оне заиста остваре.

Шта је NIS Energy програм? Плаћени програм за двадесеторо полазника који поред практичног рада са ментором, укључује и различите обуке и тренинге, као и рад на пројекту.

Конкурс за програм објављујемо сваког новембра, а почетак сваког циклуса планиран је за фебруар – два месеца након истека конкурса 🙂 У наставку смо се потрудили да кроз питања и одговоре приближимо све што те очекује у процесу селекције, али и шта можеш очекивати од програма уколико баш ти будеш један од полазника.

Коjи су услови конкурса?

Уколико си дипломац или мастер студент, а имаш мање од годину дана радног искуства, одлично познајеш МС office пакет и говориш енглески језик, мотивисан си и желиш да се развијаш и учиш – ти си прави кандидат за NIS Energy програм. Ако је питање – дипломце којих факултета укључујемо у процес селекције – наш савет је да сачекаш новембар и сам конкурс, када ћеш имати све информације за нову сезону. Свакако се трудимо да пружимо прилику што већем броју дипломаца различитих усмерења 🙂

Како изгледа процес селекциjе?

Потрудили смо се да креирамо процес који ће бити занимљив и користан свим кандидатима. Након ваше пријаве, колеге регрутери пролазе кроз биографије свих кандидата (знамо да постоји мит да се CV гледа 8 секунди, али ми ипак посвећујемо више пажње). Сви који прођу овај корак, биће позвани да ураде тестове личности и способности. Након тестова следе ХР интервјуи (обећавамо да ћемо вам унапред послати савете да се припремите за интервју), а они најуспешнији након ХР интервјуа иду на финални интервју са будућим менаџером. После сваког корака очекуј повратну информацију,маилом или телефоном, у зависности од круга селекције.

Да ли имам ментора?

Наравно! Сваки полазник програма биће дочекан од стране ментора – наших колега, који су спремни да буду уз вас од почетка до краја програма. Ментор је ту да ти олакша привикавање и прве дане програма, али и да те структурирано води кроз унапред креиран план целе године. Такође, ментор је ту да ти да повратну информацију и усмери за даље уколико је то потребно.

Коjе обуке обухвата програм?

Поред практичне обуке кроз коју пролазиш са својим ментором, осмислили смо и веома занимљиву агенду додатних обука и предавања. Сам програм крећемо посетама различитим секторима унутар компаније, како бисмо били сигурни да су сви полазници упознати са пословањем НИС-а. Посете подразумевају обиласке нафтних бушотина, рафинерије у Панчеву, наших бензинских станица, а наше колеге биће ту да додатно појасне пословање кроз занимљива предавања. Поред тога, програм укључује и теоријска предавања о светским трендовима о нафтној индустрији од стране професора са факултета са којима сарађујемо. Ту су, наравно, и софт скилс тренинзи, као и радионице и предавања о компанијској култури и вредностима.

Шта тачно подразумева индивидуални проjекат?

Након 6 месеци програма, заједно са својим ментором и ХР бизнис партнером пролазиш кроз евалуацију и заједно креирате даљи план развоја. У току наредних 6 месеци добијаш и задатак – индивидуални пројекат из области рада твог тима, а финално решење представљаш менаџменту свог сектора на самом крају програма. Наравно – једна од обука коју је припремио наш тим за развој и тренинг биће на тему презентационих вештина, како бисмо вас припремили за саму презентацију.

Да ли програм подразумева запослење након завршетка?

Ово зависи од три ствари: 1. уколико ти се свиди рад у нашем тиму и желиш да наставиш своју каријеру са нама, 2. уколико се добро покажеш у току годину дана трајања програма 3. уколико постоје компанијске потребе у том моменту – посао је твој

Срећно!

У случају било каквих недоумица или питања у вези са процесом селекције или самим програмом NIS ENERGY, пиши нам на hr.selekcija@nis.eu са назнаком у субјекту мејла „NIS ENERGY – питања“, а наш тим је ту са свим одговорима. Твоје идеје и енергија су покретач наше заједничке будућности!