Sponzorstva i donacije

Donacija NIS-a Urgentnom centru Univerzitetskog kliničkog centra Srbije

08.07.2021

Kompanija NIS donirala je danas Urgentnom centru Srbije 350 kompleta posteljine što odgovara potrebama punog kapaciteta ove značajne zdravstvene ustanove. Ovom donacijom kompanija je nastavila pružanje podrške zdravstvenom sistemu naše zemlje.

Zvaničnom uručenju donacije prisustvovali su Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora kompanije NIS i Doc. Dr Marko Ercegovac, direktor Urgentnog centra Univerzitetskog kliničkog centra Srbije.

„Čast mi je i privilegija što danas, u ime kompanije NIS, imam priliku da uručim donaciju jednoj od najznačajnijih zdravstvenih ustanova u Srbiji. Protekla godina pokazala nam je da su podrška i briga o zajednici najvažnije i da je jako zdravstvo preduslov za zdravau zajednicu. Iskoristio bih priliku da se zahvalim svim zdravstvenim radnicima što brinu o svima nama i čuvaju ono što je najvažnije, a to je zdravlje“, izjavio je Vadim Smirnov, i dodao da je podrška zdravstvenom sistemu jedan od strateških opredeljenja kompanije.

„Veliko je zadovoljstvo da se naš partnerski odnos i dugogodišnja saradnja nastavlja. NIS je pokazao da je jedna od najodgovornijih kompanija koja inicira taj partnerski odnos i gde jasno prepoznaje potrebe svake zdravstvene ustanove, pogotovu naše, koja je preuzela najveći deo opterećenja kako kovid, tako i ne kovid pacijenata. Kompanija je prepoznala potrebe naše institucije, a to je prvenstveno ova donacija u vidu posteljina, i omogućila da svi naši pacijenti, a samim tim i zdravstveni radnici lakše i bolje obavljaju svoj posao“, dodao je Doc. dr. Marko Ercegovac, direktor Urgentnog centra Univerzitetskog kliničkog centra Srbije

Podršku ovoj donatorskoj aktivnosti pružili su i zaposleni NIS-a, članovi Kluba volontera, koji su u vrelom tropskom danu delili vodu pacijentima koji su se zatekli u krugu Urgentnog centra i tako im olakšali boravak na ovim visokim temperaturama.

Od 2009. godine NIS je uložio više od 215 miliona dinara sa ciljem unapređenja uslova rada zdravstvenog sistema. Značajnu podršku zdravstvenim institucijama NIS je pružio i tokom pandemije virusa COVID-19., kada je u saradnji sa kompanijom UNICEF poklonio 56 kiseoničkih protokomera bolnicama u Beogradu, dok je za Klinički centar Srbije i pripadajuću bolnicu u Batajnici obezbeđeno 500 kompleta hirurških uniformi. Takođe, kompanija je nedavno donirala vozilo za potrebe patronažne službe Doma zdravlja „Dr Simo Milošević“ u Beogradu, kao i reagense koji se koriste za ispitivanja kod pacijenata sa karcinomom prostate na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije. Dodatno, za potrebe zdravstvenih radnika i pacijenata u različitim bolnicama u Srbiji obezbeđeno je više od 70 000 litara pijaće „Jazak“ vode.

PRESS SLUŽBA

Milentija Popovića 1
11070 Beograd