NIS Calling

NIS TE ZOVE!

Kako bi studentima omogućio više fleksibilnosti za praksu, NIS je pokrenuo program „NIS Calling“ koji se zasniva na 320 sati prakse koje studenti mogu da iskoriste tokom tri meseca i usklade ih sa obavezama na fakultetu. Program omogućava studentima treće, četvrte i pete godine studija (master ili apsolvent), da tokom različitih sezona u godini konkurišu za praksu u NIS-u, u skladu sa traženim pozicijama.

Svaki student će imati svog mentora koji će pratiti njegov razvoj i biti im oslonac i podrška tokom adaptacije na novu poslovnu sredinu i realizacije svih aktivnosti. Studenti će, pored praktičnog angažovanja, imati šansu i da se dodatno obrazuju i razviju svoje veštine u okviru Korporativnog univerziteta kompanije NIS čiji su gostujući predavači najugledniji stručnjaci iz zemlje.

Iskustva

Nekada studenti na praksi, a sada iskusni stručnjaci. Pogledajte njihova iskustva sa prakse i poslušajte savete koji će i vama koristiti.

Blog

„Tri meseca prakse mi ostaju u najlepšem sećanju“

Četvrta generacija polaznika NIS Calling programa je završila svoju praksu u našoj kompaniji u periodu od aprila do juna ove godine.

SAZNAJ VIŠE
Blog

NIS Calling – iz perspektive naših polaznika programa

Pročitajte iskustva polaznika našeg programa studentske prakse NIS Calling

SAZNAJ VIŠE

Pitanja i odgovori

Pokušali smo da predvidimo sva vaša pitanja u vezi sa NIS Calling sezonskom praksom. Zato skoknite do naše sekcije „pitanja i odgovori“ 😉

 • Zdravo, razmišljam da apliciram za praksu u NIS-u. Šta konkretno znači „sezonska“ praksa?

  Zdravo, to znači da u nekoliko sezona otvaramo vrata studentima za praksu u različitim sektorima kompanije. Bez obzira da li je leto, jesen, zima ili proleće, uvek smo raspoloženi za druženje i rad sa studentima 😉

 • Kome je namenjena praksa?

  Praksa je namenjena studentima treće, četvrte i pete godine studija (master ili apsolvent) u Republici Srbiji, kao i državljanima naše zemlje koji studiraju u inostranstvu.

 • Da li mogu da se prijavim za praksu u kojoj god sezoni poželim?

  Možeš, ali naš savet je da pratiš naše Oglase, naš veb sajt i društvene medije, jer će tamo biti tačno navedeno koje obrazovne profile studenata u toj sezoni tražimo 🙂 Zato, i prijavi se ukoliko misliš da se obraćamo baš tebi.

 • Kako ide selekcija?

  Jednostavno. Pošalji nam tvoj CV i odgovori na pitanja u okviru prijave. Ukoliko uđeš u sledeći krug, bićeš pozvan na intervju sa našim regruterima i na HR testiranje ( ne brini, ništa ne boli ;)). Finalni krug selekcije je intervju kojem će prisustvovati tvoj potencijani mentor i menadžer 😉

 • Da li ću imati svoj radni sto i računar?

  Ništa ne brini. Imaćeš sve neophodne uslove i opremu za kvalitetnu praksu u NIS-u.

 • Ovih 320 sati prakse, u čemu je caka i koliko je to tačno dana?

  Nema cake 😉 320 sati čini dva meseca prakse, uzimajući u obzir radnu nedelju od 5 dana i da radni dan traje 8 sati. E sad, mi ti dajemo mogućnost da tih 320 sati iskoristiš tokom 3 meseca. To znači da ćeš u slučaju ispita, obaveza na fakultetu i drugih obaveza moći da radiš part-time i fleksibilno. Vreme provedeno u prostorijama NIS-a dogovarate ti i tvoj mentor.

 • 320 sati rada sa ili bez pauze? 🙂

  Ne brini se, tu je uračunat i predah. Međutim, još pre dolaska na praksu tvoj mentor će napraviti plan tvog angažovanja i okvirnu satnicu u okviru koje bi trebalo da se upoznaš, uključiš i realizuješ određene aktivnosti. Plan ćeš videti već prvog dana prakse tako da ćeš odmah znati koja su očekivanja.

 • Hoću li moći malo da se „pomerim“ sa svog radnog mesta i obiđem i druge lokacije u Srbiji na kojima NIS posluje?

  Naravno! Prvih 40 sati tvoje prakse je upoznavanje sa kompanijom i kolegama, a kad malo „naučite“ posao, biće mi zadovoljstvo da organizujemo jedan dan na terenu.

 • Da li mogu i ja da dam neke svoje sugestije u vezi sa planom prakse?

  Naravno ti i tvoj mentor ste partneri, tako da će se vaša saradnja zasnivati na poverenju, dvosmernoj komunikaciji i dogovoru sa ciljem da svi budu zadovoljni 😉

 • Da li mogu da dajem svoje ideje i iniciram neke pozitivne promene u kompaniji?

  To od tebe i očekujemo 😉 Tebe vidimo kao nosioca sveže energije, novih ideja i nekog ko će nas umeriti da razmišljamo na drugačiji način. Baš kao i što kaže naš slogan #budućnostpočinjesatobom

 • Dakle ne treba stalno da čekam mentora da mi dodeli zadatak?

  Koliko god se trudio i bio posvećen, mentor ne može da isprati baš svaki tvoj minut rada i na čemu konkretno radiš u određenom trenutku. Zato te ohrabrujemo da budeš proaktivan i sam predlažeš aktivnosti i zadatke. I svi će biti srećni 😉

 • Neko mi je rekao da imate svoj Korporativni univerzitet

  Tačno. Studenti na praksi će takođe imati priliku da učestvuju u predavanjima i treninzima u okviru našeg Korporativnog univerziteta.

 • Da li je praksa plaćena?

  Pokrivamo troškove prevoza i tvoje ishrane na poslu u okviru restorana koji se nalaze u našim poslovnim zgradama.

 • Da li imate neke sugestije u vezi sa odevanjem na poslu?

  Naša je preporuka da to bude smart casual (istraži na internetu šta to konkretno znači ;)), da se dobro osećaš, ali i da budeš odeven u skladu sa prilikama koje očekuju određenog radnog dana. Ukoliko radiš ili ideš u obilazak naših postrojenja, za tvoju dress code ćemo se pobrinuti mi kako bi osigurali tvoju zaštitu i bezbednost na radu.

Ukoliko i dalje imate nekih nedoumica ili predloga u vezi sa NIS Calling sezonskom praksom, pišite nam na hr.selekcija@nis.eu sa naznakom u subject-u maila „NIS Calling sezonska praksa“