Avio-gorivo

Jedna od značajnih delatnosti NIS-a jeste snabdevanje vazduhoplova na Aerodromima „Nikola Tesla“ u Beogradu i „Konstantin Veliki“ u Nišu avio-gorivom, koje kompanija proizvodi u Rafineriji nafte Pančevo.

NIS snabdeva sve avio kompanije koje koriste beogradski i niški aerodrom.

Na aerodromima „Nikola Tesla“ i „Konstantin Veliki“  NIS poseduje savremene objekte za skladištenje i distribuciju avio-goriva. Aeroservisi NIS-a ispunjavaju stroge standarde u pogledu pouzdanosti i brzine snabdevanja. Kompanija NIS kontinuirano radi na modernizaciji objekata i opreme.

Kvalitet mlaznog goriva NIS-a u skladu je sa kriterijumima međunarodnih i domaćih standarda za ovu vrstu avio-goriva. Akreditovana laboratorija u sklopu svakog Aeroservisa opremljena je savremenom opremom za ispitivanje avio goriva kako bi ispratili stanje kvaliteta u svim segmentima isporuke – od momenta otpreme goriva iz Rafinerije do momenta točenja „u krilo“ aviona kupaca NIS-a.

NIS snabdeva sve avio kompanije koje koriste beogradski i niški aerodrom, a među najvećim kupcima su Air Serbia, Wizz Air, Grupacija Lufthansa, Fly Dubai, Turkish Airlines, Qatar Airways i mnogi drugi.

U svojoj ponudi, NIS ima sledeće vrste avio-goriva:

  • mlazno gorivo Jet A-1, koje proizvodi Rafinerija nafte Pančevo u skladu sa Defence Standard 91-091/poslednje izdanje
  • avio-benzin Avgas 100LL iz uvoza, kojim snabdeva avione raznih kompanija, u skladu sa Defence standard 91-090/poslednje izdanje

Avioni koji sleću na aerodrome „Nikola Tesla” u Beogradu i „Konstantin Veliki” u Nišu, a čije avio-kompanije nemaju potpisane ugovore sa NIS-om, mogu dobiti avio-gorivo ako njihovi piloti imaju kompanijske platne kartice.

Za sva pitanja kupaca u vezi sa organizacijom procesa snabdevanja avio gorivom na aerodromima „Nikola Tesla” i „Konstantin Veliki” navedeni su kontakti naših zaposlenih.