Zajednici zajedno 2022

U 2022. godini Kompanija se posvećuje temi reproduktivnog zdravlja i podršci natalitetu, jer dugoročno ulaganje u zdravlje gradi kvalitetnu osnovu za buduće generacije jednog društva, što je u skladu sa idejom vodiljom „Budućnost na delu“ kompanije NIS.

Nastojeći da stekne uvid u prioritetne potrebe lokalnih zajednica u definisanim gradovima i opštinama, kompanija NIS je krajem prethodne godine sprovela anketu o stanju i potrebama u oblastima od značaja za njihov razvoj. Rezultati su pokazali da je ulaganje u javno zdravlje prvo na listi prioriteta. U skladu sa analizom ankete i prateći nacionalne prioritete u ovoj oblasti, Kompanija NIS se opredelila da u 2022. godini akcenat stavi na podršku razvoju i očuvanju reproduktivnog zdravlja u cilju podizanja nataliteta.

Navedeni nacionalni prioritet definisan je i Strategijom podsticanja rađanja u kojoj se u okviru posebnog cilja 4. Očuvanje i unapređenje reproduktivnog zdravlja ističe da su „pozitivni efekti ulaganja u opšte i reproduktivno zdravlje stanovništva višestruki. Neposredno se uočava bolje zdravstveno stanje, vitalnost, veća produktivnost i bolji potencijal za realizovanje roditeljstva sadašnje generacije reproduktivno sposobnog stanovništva. Dugoročno, ulaganje u zdravlje jedne generacije stvara dobru osnovu za bolji rast i razvoj potomstva, odnosno budućih generacija jednog društva“.

U cilju realizacije projekata u navedenoj oblasti Kompanija NIS je za 2022. godinu opredelila sredstva u ukupnom iznosu od 118,5 miliona dinara.

Zajednici Zajedno 2022

Rezultati konkursa Zajednici zajedno 2022

SAZNAJ VIŠE
O programu

Saznajte više o programu Zajednici Zajedno

Program „Zajednici zajedno“ kompanije NIS pokrenut je 2009. godine u duhu korporativne društvene odgovornosti.

SAZNAJ VIŠE
Zajednici zajedno 2021

Rezultati konkursa Zajednici zajedno 2021

Pogledajte projekte čijom realizacijom ćemo unaprediti zaštitu životne sredine, omogućiti smanjenje zagađenja i povećanje energetske efikasnosti

SAZNAJ VIŠE