Da li vrednujemo iste poslovne karakteristike?

Profesionalno
Produktivno
Promišljeno
Proaktivno
Profesionalno
Produktivno
Promišljeno
Proaktivno

NIS Energy

NIS ENERGY je plaćeni program naše kompanije koji mladima pruža priliku da svoju karijeru započnu u velikom NIS timu! Tražimo entuzijastične i motivisane diplomce i master studente sa novim idejama, koji će zajedno sa nama uložiti ENERGIJU da se one zaista ostvare.

Kakav je ovo program?

Kakav je ovo program? NIS ENERGY je jednogodišnji, plaćeni program za 25 polaznika koji pored praktičnog rada sa mentorom podrazumeva i različite obuke i treninge, kao i rad na projektu. Konkurs svake godine počinje na jesen, dok je start programa rezervisan za januar naredne godine.

Ponosno ističemo da je 100% polaznika NIS Energy-a posle završenog programa dobilo zaposlenje kod nas.

Nakon 3 uspešno završene sezone, 2024. započinjemo i četvrtu.

U nastavku možeš pronaći sve detalje vezane za sam program.

Koji su uslovi konkursa?

Ukoliko si diplomac ili master student, a imaš manje od godinu dana radnog iskustva, odlično poznaješ MS office paket i govoriš engleski jezik, ovo je prava prilika da postaneš deo našeg tima!

Za koje profile je namenjen program?

Kako tražimo 25 mladih, energičnih ljudi, potrudili smo se da priliku pružimo za što više svežih diplomaca i master studenata listom pozicija iz različitih delova našeg poslovanja. Šta ovo znači? Tražimo diplomce i master studente sledećih fakulteta – Mašinski fakultet, Tehnički fakultet, Tehnološko-metalurški fakultet, Elektrotehnički fakultet, Rudarsko-geološki fakultet, Fakultet tehničkih nauka, Fakultet organizacionih nauka, Ekonomski fakultet, Saobraćajni fakultet i Prirodno-matematički fakultet i srodni fakulteti.

Kako izgleda proces selekcije?

Potrudili smo se da kreiramo proces koji će biti zanimljiv i koristan svim kandidatima. Nakon vaše prijave, kolege regruteri prolaze kroz biografije svih kandidata (znamo da postoji mit da se CV gleda 8 sekundi, ali kod nas to nije tako :)), a svi koji prođu ovaj korak biće pozvani da urade testove. Nakon testova slede HR intervjui (obećavamo da ćemo poslati pomoć kako da se pripremite za intervju), a oni najuspešniji nakon HR intervjua idu na finalni intervju sa budućim menadžerom. Posle svakog koraka očekuj povratnu informaciju – mail-om ili telefonom – u zavisnosti od kruga selekcije.

Da li imam mentora?

Naravno! Svaki polaznik programa biće dočekan od strane mentora – naših kolega, koji su spremni da budu uz vas od početka do kraja programa. Mentor je tu da ti olakša privikavanje i prve dane programa, ali i da te strukturirano vodi kroz unapred kreiran plan cele godine. Takođe, mentor je tu da ti da povratnu informaciju i usmeri za dalji razvoj.

Pridruži nam se

Kako tražimo 25 mladih, energičnih ljudi, potrudili smo se da priliku pružimo za što više svežih diplomaca i master studenata listom pozicija iz različitih delova našeg poslovanja. Šta ovo znači? Tražimo diplomce i master studente sledećih fakulteta – Mašinski fakultet, Tehnički fakultet, Tehnološko-metalurški fakultet, Elektrotehnički fakultet, Rudarsko-geološki fakultet, Fakultet tehničkih nauka, Fakultet organizacionih nauka, Ekonomski fakultet, Saobraćajni fakultet i srodni fakulteti.

Prijavi se do 15.11.

Sve što je potrebno da uradiš je da se prijaviš klikom na „Probaj!“

Probaj!

Najčešće postavljena pitanja

Koje obuke obuhvata program?

Pored praktične obuke kroz koju prolaziš sa svojim mentorom, osmislili smo i veoma zanimljivu agendu dodatnih obuka i predavanja. Sam program krećemo posetama različitim Sektorima kako bismo bili sigurni da su svi polaznici upoznati sa poslovanjem naše kompanije. Posete podrazumevaju obilaske naftnih bušotina, rafinerije u Pančevu, naših benzinskih stanica, a naše kolege biće tu da dodatno pojasne poslovanje kroz zanimljiva predavanja. Pored toga, program uključuje i teorijska predavanja o svetskim trendovima o naftnoj industriji od strane profesora sa fakulteta sa kojima sarađujemo. Tu su naravno i soft skills treninzi, kao i radionice i predavanja o kompanijskoj kulturi i vrednostima…

Šta tačno podrazumeva individualni projekat?

Nakon 6 meseci programa, zajedno sa svojim mentorom i HR Biznis Partnerom prolaziš kroz evaluaciju, nakon koje zajednički kreirate dalji plan razvoja. U toku narednih 6 meseci dobijaš i zadatak – individualni projekat iz oblasti rada tvog tima, a finalno rešenje predstavljaš menadžmentu svog sektora na samom kraju programa. Naravno – jedna od obuka koju je pripremio naš tim za razvoj i trening biće na temu prezentacionih veština, kako bismo vas pripremili za samu prezentaciju.

Da li program podrazumeva zaposlenje nakon završetka?

Ovo zavisi od tri stvari: • ukoliko ti se svidi rad u našem timu i želiš da nastaviš svoju karijeru sa nama, • ukoliko se dobro pokažeš u toku godinu dana trajanja programa i • ukoliko postoje kompanijske potrebe u tom momentu – posao je tvoj

Iskustva naših polaznika

Neuspeh ili motivacija?

Autor: Darjan Kadarijan, polaznik prve sezone NIS Energy programa

pročitaj više

Greške koje pravimo danas, postaju baza za uspeh koji nas čeka sutra

Autor: Katarina Timotijević, Mlađi specijalista za saradnju sa korporativnim klijentima, polaznik NIS Energy programa

pročitaj više

Šta za mlade predstavlja lider

Autori: Haris Sadiku, mlađi inspektor kontrole, Blok Prerada; Ana Savić, mlađi specijalista za razvoj proizvoda, IT Bloka Promet; Marko Andrejević, mlađi inženjer za bušotinske radove, UPS

pročitaj više

Da li vrednujemo iste poslovne karakteristike?

Profesionalno
Produktivno
Promišljeno
Proaktivno
Profesionalno
Produktivno
Promišljeno
Proaktivno

U slučaju bilo kakvih nedoumica ili pitanja u vezi sa procesom selekcije ili samim programom NIS ENERGY, piši nam na hr.selekcija@nis.rs sa naznakom u subject-u maila „NIS ENERGY – pitanja“, a naš tim je tu sa svim odgovorima. Tvoje ideje i energija su pokretač naše zajedničke budućnosti!