Filantropija i volonterizam

Filantropske i volonterske aktivnosti koje realizujemo, čine značajan segment društveno odgovornog delovanja kompanije, čijim sprovođenjem zajedno sa našim zaposlenima, nastojimo da jačamo postojeća partnerstva i gradimo nove odnose utemeljene na poverenju, prijateljstvu i uzajamnoj solidarnosti.

Posvećeno negujemo partnerski odnos prema zajednici i onima kojima je potrebna pomoć i podrška, a u prilog tome govori i činjenica da humanost i solidarnost nisu samo deo naše korporativne kulture, već pre svega iskreno opredeljenje da svojim primerom stvaramo “Budućnost na delu”!

Filantropija

Nastojimo da realizacijom mnogobrojnih filantropskih projekata pospešujemo razvoj empatije naših zaposlenih, osećaj uzajamne odgovornosti i spoznaje da svaki pojedinačni doprinos predstavlja korak bliže ka ostvarenju zajedničkog cilja.

Svoje filantropske aktivnosti usmeravamo ka ciljevima od šireg društvenog značaja, a u prethodnom periodu naročitu pažnju usmerili smo ka ustanovama koje se bave zdravstvenom i socijalnom zaštitom dece.

Tako smo kroz podršku Dečijem selu „Dr. Milorad Pavlović“ iz Sremske Kamenice dali svoj doprinos poboljšanju uslova za smeštaj dece i mladih bez roditeljskog staranja, a rad organizacija usmerenih na osamostaljivanje i socijalnu inkluziju dece i ranjivih kategorija društva, kao što su Centar ,,Zvezda“, ,,Dečije srce“ i mnoge druge, podržali smo individualnim donacijama zaposlenih, čije iznose u znak podrške, kompanija duplira.

Naše zaposlene, ali i potrošače, ohrabrili smo da daju svoj doprinos u sakupljanju plastičnih čepova i njihovu reciklažu, a sve u cilju prikupljanja novčanih sredstava za pomoć deci sa invaliditetom i smetnjama u razvoju  u okviru akcije „Čepom do osmeha“. Na ovaj način, zaposleni ali i potrošači kompanije NIS, pored toga što pokazuju svoje volontersko i humano opredeljenje, doprinose i ostvarenju ekoloških ciljeva, jer se eliminacijom plastike iz otpada i reciklažom iste, smanjuje njen štetan uticaj na životnu sredinu.

Volonterizam

Aktivnosti u oblasti korporativnog volonterizma čine integralni deo naše korporativne kulture i doprinos kojim nastojimo da damo dodatnu vrednost društveno odgovornim delovanjima kompanije.

Imajući u vidu veliki broj zaposlenih koji su angažovani u kompaniji, korporativno volontiranje je sprega koja daje mogućnost povezivanja kolega iz različitih gradova, podsticaj za razvoj timskog duha, ali i prilika da se pruži podrška lokalnoj zajednici.

Prepoznajući značaj volonterskog delovanja, kao i značaj doniranja znanja i veština, volonterski angažman zaposlenih sistemski je uveden u kompanijske vrednosti. Osnivanjem Kluba volontera 2018. godine, pojedinačan volonterski angažman zamenjen je organizacijom usmerenih volonterskih akcija koje su od značaja za kompaniju i lokalne zajednice u kojima posluje.

Volonterizam u ciframa

77
77

Volonterskih akcija

7300
7300

Volonterskih sati

1900+
1900+

Članova Kluba volontera

77

Volonterskih akcija

7300

Volonterskih sati

1900+

Članova Kluba volontera

Održivi razvoj

Klub volontera

Aktivnosti u oblasti korporativnog volonterizma čine integralni deo naše korporativne kulture

SAZNAJ VIŠE