Motorno gorivo

Kvalitet motornih goriva direktno utiče na rad i vek motora, kao i na emisiju izduvnih gasova, odnosno na kvalitet vazduha.

Sve vrste goriva prolaze strogu i redovnu laboratorijsku kontrolu i odgovaraju zahtevima „Pravilnika o tehničkim i drugim zahtevima za tečne vrste goriva naftnog porekla”,a evropremijum BMB 95, G-Drive 100, Opti benzin 95, evrodizel, G-Drive dizel  i Opti dizel odgovaraju i evropskim standardima kvaliteta.

U skladu s potrebama potrošača, NIS nudi sledeće vrste goriva na svojim benzinskim stanicama:

Novi premijum benzin 100 oktana G-Drive 100 sadrži aktivne komponente koje omogućavaju efikasniji rad motora, poboljšavaju njegove performanse i pozitivno se odražavaju na njegovu ispravnost i dugovečnost. Proizvedeno prema najvišim tehnološkim standardima, G-Drive 100 je gorivo nove snage koje će vašem motoru pružiti profesionalnu zaštitu, a vama sigurniju i uzbudljiviju vožnju. Specijalna formula ovog goriva produžava radni vek motora i sprečava nastanak kvarova. G-Drive 100 prodaje se ekskluzivno na Gazprom mreži benzinskih stanica. Saznajte više

G-Drive Dizel je premijum aditivirano dizel gorivo koje Vašem vozilu pruža novu snagu, a Vama bolji osećaj vožnje. Sinergija aktivnih komponenti aditiva i goriva Evro 5 standarda najvišeg kvaliteta, doprinosi obnavljanju i povećanju snage motora Vašeg automobila do 7,8%. Više o G-Drive Dizel gorivu možete pronaći na sledećoj stranici.

Evro premijum BMB 95 je gorivo vrhunskog kvaliteta koje potpuno ispunjava najoštrije zahteve za Evro 5 emisione standarde za putnička vozila. Namenjen je vozilima novije generacije, njihovom očuvanju, kao i očuvanju životne sredine, a kvalitet evro premijuma BMB 95 je u skladu sa evropskim standardom kvaliteta benzina EN 228.

Naš evrodizel vrhunskog kvaliteta omogućava maksimalne performanse vozila, pravilno paljenje i besprekoran rad motora čak i na izuzetno niskim temperaturama. Mirniji rad, veća snaga i manja potrošnja jesu prednosti korišćenja ovog goriva. Proizveden po najstrožim proizvođačkim specifikacijama, kvalitet evrodizela je potpuno u skladu sa evropskim standardom EN 590.

OPTI AUTOGAS prilagođen je uređajima za gas novije generacije. Ekonomičnost auto-gasa ogleda se u niskoj ceni, dužem veku trajanja motora, nižim troškovima održavanja vozila, dužem periodu zamene ulja i svećica, dužem veku trajanja katalizatora. Sa ekološkog aspekta, znatno je povoljniji od klasičnih motornih goriva. Proizveden po najstrožim proizvođačkim specifikacijama, kvalitet auto-gasa OPTI potpuno je u skladu sa evropskim standardom EN 589.

Komprimovani prirodni gas je prirodni gas koji se komprimuje na pritisak od 220-250 bara. Glavni sastojak je metan, koji u poređenju sa ostalim derivatima ima najmanji koeficijent emisije CO₂ po jedinici oslobođene energije i kao takav doprinosi poboljšanju kvaliteta vazduha. Komprimovani gas omogućava lakši start i bolje performanse motora. Ovo gorivo je za sada dostupno samo na NIS Petrol benzinskoj stanici „Novi Sad 10“, „Čačak 1“ i „Žarkovo 2“.

OPTI BENZIN 95 je aditivirani benzin od 95 oktana. Kreiran je spajanjem Evro Premijum BMB 95 goriva proizvedenog u NIS-ovoj rafineriji u Pančevu i posebno formulisanog aditiva jednog od najvećih svetskih proizvođača. Obogaćivanjem standardnog benzina sa visokotehnološkim aditivom dobijeno je gorivo čijom redovnom upotrebom može doći do smanjenja potrošnje goriva, ređih pojava kvarova na motoru i optimalne zaštite motora.

OPTI DIZEL je aditivirano evro dizel gorivo koje se sastoji od evro dizela i visoko tehnološkog aditiva jednog od najvećih svetskih proizvođača. Specijalno kreirana formula optimalnih sastojaka pruža zaštitu motora i omogućava stabilniji rad.

Evro BMB 98

Evro BMB 98 je gorivo vrhunskog kvaliteta povećane oktanske vrednosti koje potpuno ispunjava najoštrije zahteve za Evro 5 emisione standarde za putnička vozila. Namenjen je vozilima novije generacije, njihovom očuvanju, kao i očuvanju životne sredine, a kvalitet Evro BMB 98 je u skladu sa evropskim standardom kvaliteta benzina EN 228.