Brodsko gorivo

Na rečnim pravcima u Srbiji NIS na svojim bunker stanicama snabdeva plovne objekte evro dizelom vrhunskog kvaliteta.

Naš evrodizel omogućava maksimalne performanse brodova, pravilno paljenje i besprekoran rad motora.

Proizveden po najstrožim proizvođačkim specifikacijama, kvalitet evrodizela je potpuno u skladu sa evropskim standardom EN 590. Za kupce u tranzitnoj floti koji se snabdevaju preko carinskog skladišta, goriva su jeftinija za iznos PDV-a i akciza, u skladu s važećim zakonskim propisima Republike Srbije.

Trenutno NIS snabdeva plovila na pet bunker stanica na Dunavu – u Novom Sadu, Prahovu, Smederevu, Velikom Gradištu i Beogradu.

  • Novi Sad 1252. km reke Dunav, kanal Dunav-Tisa-Dunav na pontonu 1
  • Prahovo 861. km reke Dunav
  • Smederevo 1116. km reke Dunav, pristan br. 2
  • Veliko Gradište 1059. km reke Dunav
  • Beograd 1168. km reke Dunav

Savremena bunker stanica u Smederevu namenjena je isključivo snabdevanju pogonskim gorivom domaće flote koja saobraća na plovnim putevima Republike Srbije, kapaciteta je 165 tona, a njena logistika snabdevanja osigurana je tehnološkom vezom sa rezervoarom od 12.215 tona. Kapacitet bunker stanice u Novom Sadu iznosi 2.000 tona, u Prahovu 2.342 tone dok je kapacitet stanice u Velikom Gradištu 1.280 tona. Skladišni prostor bunker stanice Beograd iznosi 110 tona, od čega je deo namenjen snabdevanju domaće flote koja saobraća na plovnim putevima Republike Srbije.

Značajan kapacitet bunker stanica obezbeđuje veliku stabilnost u snabdevanju, garantujući zavidan nivo zaliha i mogućnost pružanja usluge bez zastoja. U cilju zaštite životne sredine, kao i na instalacijama, na svim bunker stanicama postoji savremena ekološka oprema u vidu plovnih membrana i skimera za prikupljanje isteklog goriva sa površine vode.

Cilj NIS-a je da u narednom periodu zadrži lidersku poziciju na tržištu bunkerisanja na srednjem toku Dunava, kao i potencijalno širenje mreže bunker stanica, kako u Srbiji tako i u zemljama regiona.

Profesionalna poslovna politika i fleksibilni načini plaćanja dozvoljavaju nam da stvaramo dugoročne i prijateljske odnose sa brodarima. Osnova za otvorenu i sigurnu saradnju između nas i klijenata su dva povezana dokumenta koja čine naš jednokratni ugovor.

Takođe, na svim bunker stanicama NIS-a dostupan je širok asortiman ulja i maziva za potrebe brodskih motora i prateće opreme.

Vaša pitanja i zahteve za snabdevanje brodova pogonskim gorivom i uljima i mazivima možete dostaviti na imjel adresu bunkerisanje@nis.rs, ili nas kontaktirati telefonom:

  • domaće brodske kompanije – Nikola Đošan, mob. +381 64 8888985;
  • inostrane brodske kompanije – Đorđije Šipčić, mob. +381 64 8224850.