Brodsko gorivo

Na rečnim pravcima u Srbiji NIS na svojim bunker stanicama snabdeva plovne objekte evro dizelom vrhunskog kvaliteta.

Naš evrodizel omogućava maksimalne performanse brodova, pravilno paljenje i besprekoran rad motora.

Proizveden po najstrožim proizvođačkim specifikacijama, kvalitet evrodizela je potpuno u skladu sa evropskim standardom EN 590. Za kupce u tranzitnoj floti koji se snabdevaju preko carinskog skladišta, goriva su jeftinija za iznos PDV-a i akciza, u skladu s važećim zakonskim propisima Republike Srbije.

Trenutno NIS snabdeva plovila na četiri bunker stanice na Dunavu – u Novom Sadu, Prahovu, Smederevu, Velikom Gradištu.

  • Novi Sad 1252. km reke Dunav, kanal Dunav-Tisa-Dunav na pontonu 1
  • Prahovo 861. km reke Dunav
  • Smederevo 1116. km reke Dunav, pristan br. 2
  • Veliko Gradište 1059. km reke Dunav

Savremena bunker stanica u Smederevu namenjena je isključivo snabdevanju pogonskim gorivom domaće flote koja saobraća na plovnim putevima Republike Srbije, kapaciteta je 165 tona, a njena logistika snabdevanja osigurana je tehnološkom vezom sa rezervoarom od 12.215 tona. Kapacitet bunker stanice u Novom Sadu iznosi 2.000 tona, u Prahovu 7.000 tona dok je kapacitet stanice u Velikom Gradištu 1.280 tona.

Značajan kapacitet bunker stanica obezbeđuje veliku stabilnost u snabdevanju, garantujući zavidan nivo zaliha i mogućnost pružanja usluge bez zastoja. U cilju zaštite životne sredine, kao i na instalacijama, na svim bunker stanicama postoji savremena ekološka oprema u vidu plovnih membrana i skimera za prikupljanje isteklog goriva sa površine vode.

Cilj NIS-a je da u narednom periodu zadrži lidersku poziciju na tržištu bunkerisanja na srednjem toku Dunava, kao i potencijalno širenje mreže bunker stanica, kako u Srbiji tako i u zemljama regiona.

Profesionalna poslovna politika i fleksibilni načini plaćanja dozvoljavaju nam da stvaramo dugoročne i prijateljske odnose sa brodarima. Osnova za otvorenu i sigurnu saradnju između nas i klijenata su dva povezana dokumenta koja čine naš jednokratni ugovor.

Takođe, na svim bunker stanicama NIS-a dostupan je širok asortiman ulja i maziva za potrebe brodskih motora i prateće opreme.

Vaša pitanja i zahteve za snabdevanje brodova pogonskim gorivom i uljima i mazivima možete dostaviti na imjel adresu bunkerisanje@nis.rs, ili nas kontaktirati telefonom:

  • domaće brodske kompanije – Nikola Đošan, mob. +381 64 8888985;
  • inostrane brodske kompanije – Jelena Canić, mob. +381 64 8888383.