O programu „Zajednici zajedno“

Program „Zajednici zajedno“ smo pokrenuli 2009. godine želeći da doprinesemo razvoju lokalnih zajednica u kojima poslujemo i odužimo se građanima koji u njima žive.

U skladu sa tim u prethodnih 13 godina podržano je 1.060 projekata i uloženo blizu 1,5 milijardi dinara u projekte od značaja za razvoj kulture, obrazovanja i nauke, sporta, javnog zdravlja, socijalne zaštite i zaštite životne sredine.

Programom je do sada obuhvaćena izgradnja i obnova velikog broja dečjih igrališta, unapređenje energetske efikasnosti škola, vrtića, fakulteta, saniranje brojnih sportskih objekata i nabavka sportske opreme, adaptacija ustanova kulture i objekata zdravstvene zaštite, kao i nabavka medicinske opreme. U toku prethodnog ciklusa Programa, kroz 29 projekata, značajno je unapređen održivi razvoj zajednica kroz jačanje njihove ekološke dimenzije i inovativnog pristupa u sferi zaštite životne sredine (grejanje na ekološki prihvatljivije forme, energetska efikasnost, solarno napajanje i uređenje parkovskih površina prema savremenim ekološkim principima).

Ovogodišnji ciklus Programa sprovodi se u 13 gradova i opština: Beogradu, Novom Sadu, Požarevcu, Nišu, Čačku, Zrenjaninu, Pančevu, Kikindi, Kanjiži, Novom Bečeju, Srbobranu, Žitištu i Velikom Gradištu.

„Uspešno poslovanje jedne kompanije dobija svoju pravu vrednost u onome što je uloženo u budućnost i zajednicu u kojoj radimo i živimo. NIS nije samo veliki poslovni sistem, već i dobar korporativni građanin, bliski komšija i prijatelj. Kroz program „Zajednici zajedno“ doprinosimo razvoju opština i gradova u Srbiji. Sa velikim ponosom gledamo kako nekadašnje ideje i projekti postaju bolji deo života za njihove žitelje. Pred nama su novi izazovi i, siguran sam, novi uspesi. Ulaganje u zajednicu je naše potvrđeno strateško opredeljenje. Svaki korak u njenom napretku je i korak do naših ciljeva, jer u zajednici smo – zajedno“

Kiril Tjurdenjev
Kiril Tjurdenjev
Generalni direktor NIS a.d. Novi Sad