О програму „Заједници заједно“

Програм „Заједници заједно“ смо покренули 2009. године желећи да допринесемо развоју локалних заједница у којима послујемо и одужимо се грађанима који у њима живе.

У претходних 12 година подржан је 1031 пројекат и уложено 1,4 милијарде динара у пројекте од значаја за развој културе, образовања и науке, спорта, јавног здравља, социјалне заштите и заштите животне средине.

Од оснивања, Програм је подржао све значајне теме за унапређење квалитета живота у локалним заједницама. Програмом је тако обухваћена изградња и обнова великог броја дечјих игралишта, унапређење енергетске ефикасности школа, вртића, факултета, санирање бројних спортских објеката и набавка спортске опреме, адаптација установа културе и објеката здравствене заштите, као и набавка медицинске опреме. У току претходног циклуса Програма, кроз 83 пројекта, значајно је унапређена дигитализација наставног процеса у школама, као и безбедност ученика и наставног особља увођењем система за видео надзор у школске објекте.

Градови и општине у којима се овогодишњи циклус Програма спроводи су: Београд, Нови Сад, Пожаревац, Ниш, Чачак, Зрењанин, Панчево, Кикинда, Кањижа, Нови Бечеј, Србобран и Житиште.

Програм „Заједници заједно 2021“ реализује се уз подршку Министарства заштите животне средине и Министарства рударства и енергетике Републике Србије.

„Успешно пословање једне компаније добија своју праву вредност у ономе што је уложено у будућност и заједницу у којој радимо и живимо. НИС није само велики пословни систем, већ и добар корпоративни грађанин, блиски комшија и пријатељ. Кроз програм „Заједници заједно“ доприносимо развоју општина и градова у Србији. Са великим поносом гледамо како некадашње идеје и пројекти постају бољи део живота за њихове житеље. Пред нама су нови изазови и, сигуран сам, нови успеси. Улагање у заједницу је наше потврђено стратешко опредељење. Сваки корак у њеном напретку је и корак до наших циљева, јер у заједници смо – заједно“

Kiril Tjurdenjev
Кирил Тјурдењев
Генерални директор НИС а.д. Нови Сад