О програму „Заједници заједно“

Програм „Заједници заједно“ смо покренули 2009. године желећи да допринесемо развоју локалних заједница у којима послујемо и одужимо се грађанима који у њима живе.

У складу са тим у претходних 13 година подржано је 1.060 пројеката и уложено близу 1,5 милијарди динара у пројекте од значаја за развој културе, образовања и науке, спорта, јавног здравља, социјалне заштите и заштите животне средине.

Програмом је до сада обухваћена изградња и обнова великог броја дечјих игралишта, унапређење енергетске ефикасности школа, вртића, факултета, санирање бројних спортских објеката и набавка спортске опреме, адаптација установа културе и објеката здравствене заштите, као и набавка медицинске опреме. У току претходног циклуса Програма, кроз 29 пројекaта, значајно је унапређен одрживи развој заједница кроз јачање њихове еколошке димензије и иновативног приступа у сфери заштите животне средине (грејање на еколошки прихватљивије форме, енергетска ефикасност, соларно напајање и уређење парковских површина према савременим еколошким принципима).

Овогодишњи циклус Програма спроводи се у 13 градова и општина: Београду, Новом Саду, Пожаревцу, Нишу, Чачку, Зрењанину, Панчеву, Кикинди, Кањижи, Новом Бечеју, Србобрану, Житишту и Великом Градишту.

„Успешно пословање једне компаније добија своју праву вредност у ономе што је уложено у будућност и заједницу у којој радимо и живимо. НИС није само велики пословни систем, већ и добар корпоративни грађанин, блиски комшија и пријатељ. Кроз програм „Заједници заједно“ доприносимо развоју општина и градова у Србији. Са великим поносом гледамо како некадашње идеје и пројекти постају бољи део живота за њихове житеље. Пред нама су нови изазови и, сигуран сам, нови успеси. Улагање у заједницу је наше потврђено стратешко опредељење. Сваки корак у њеном напретку је и корак до наших циљева, јер у заједници смо – заједно“

Kiril Tjurdenjev
Кирил Тјурдењев
Генерални директор НИС а.д. Нови Сад