НИС је данас једна од најуспешнијих компанија и највећи буџетски давалац у Србији

Radnici na rafineriji NIS
Истраживање и производња

НИС је једина компанија у Србији која се бави истраживањем и производњом нафте и гаса.

Прерада

Захваљујући константним иновацијама и улагањима у нашу рафинеријску прераду обезбеђујемо Србији и региону висококвалитетна горива.

Сервиси

НИС поседује сопствене сервисне капацитете, који задовољавају потребе компаније у сфери истраживања и производње нафте и гаса и пружају услуге трећим лицима.

Енергетика

НИС се бави производњом електричне и топлотне енергије из конвенционалних и обновљивих извора.

Промет

Промет обухвата спољну и унутрашњу трговину, малопродају нафтних деривата и допунског асортимана, као и велепродају нафтних деривата.

Научно-технолошки центар

Научно-технолошки центар (НТЦ) формиран је 2009. године у циљу научно-технолошког праћења делатности компаније и обезбеђења иновација у оквиру подршке њеном пословању.

Основне делатности НИС-а су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, промет нафтних и гасних деривата, као и реализација пројеката у области енергетике и петрохемије.

НИС Група у 2023.

39,2
39,2

милијарде динара – CAPEX

1.158
1.158

хиљаде условних тона – обим производње

7%
7%

смањење директних емисија CO2

39,2

милијарде динара – CAPEX

1.158

хиљаде условних тона – обим производње

7%

смањење директних емисија CO2

Главни производни капацитети НИС-а налазе се у Републици Србији, док су зависна друштва и представништва отворена у неколико земаља света.

У Србији НИС поседује модернизовану Рафинерију нафте у Панчеву, која производи широк спектар нафтних деривата европског стандарда квалитета – од моторних бензина и дизел горива, преко авио-горива, до сировина за петрохемијску индустрију.

Структура промета НИС-а обухвата извозне и домаће велепродајне испоруке сирове нафте, гаса и нафтних деривата, као и малопродају готових нафтних деривата, течног нафтног гаса и низа пратећих производа. У Србији, Босни и Херцеговини, Бугарској и Румунији НИС управља мрежом од преко 400 бензинских станица, а на тржишту наступа са два бренда – НИС Петрол и премијум бренд Газпром.

Произоводи и услуге

Поседујемо широку палету производа и услуга

Производи и услуге по највишим светским стандардима – наши потрошачи заслужују најбоље.

САЗНАЈ ВИШЕ