Информације о компанији

НИС Група је један од највећих вертикално интегрисаних енергетских система у Југоисточној Европи.

НИС је данас једна од најуспешнијих компанија и највећи буџетски давалац у Србији

Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и природног гаса, промет широког асортимана нафтних и гасних деривата, као и реализација пројеката у области петрохемије и енергетике. Седиште НИС-а и главни производни капацитети налазе се у Републици Србији: нафтна и гасна налазишта, Рафинерија нафте Панчево, складишта, као и мрежа бензинских станица.

Осим у Србији, НИС делатност развија и у региону Балкана. Регионална експанзија одвија се у два основна правца – на пољу истраживања и производње нафте и гаса (у Румунији и Босни и Херцеговини) и кроз развој малопродајне мреже (у Бугарској, Босни и Херцеговини и Румунији). НИС на тржишту Балкана управља мрежом од преко 400 бензинских станица у два бренда – НИС Петрол и премијум бренд ГАЗПРОМ. Поред тога, НИС је активан и на пољу трговине електричном енергијом где је, поред тржишта Србије, присутан и на тржиштима Босне и Херцеговине, Црне Горе, Румуније, Словеније и Мађарске.

Мапа

Земље пословања 

Осим Србије, НИС развија делатност и у другим државама

САЗНАЈ ВИШЕ

НИС Група у 2023.

39,2
39,2

милијарде динара – CAPEX

1.158
1.158

хиљаде условних тона – обим производње

7%
7%

смањење директних емисија CO2

39,2

милијарде динара – CAPEX

1.158

хиљаде условних тона – обим производње

7%

смањење директних емисија CO2

Циљ НИС-а је да буде пример другима по ефикасности пословања и динамици одрживог развоја, као и да у изазовним макроекономским околностима обезбеди нове вредности за своје акционаре, запослене и заједницу у којој послује.

Поред пословних активности, НИС реализује и бројне друштвено одговорне пројекте чији је циљ да се унапреди живот заједнице у којој компанија послује. Напори НИС-а у овој области посебно су фокусирани на младе људе који су носиоци будућег развоја.

Руска компанија „Гаспром њефт“ поседује 50 % акцијског капитала НИС-а, док је 29,87% акција у власништву Републике Србије. Остатак припада грађанима, запосленима, бившим запосленима и другим мањинским акционарима. Акцијама НИС-а тргује се на Београдској берзи.

Компанија

Историја

НИС је компанија са богатом историјом. Од 1949. године када су се зачеци југословенске нафтне привреде тек назирали, развила се успешна енергетска компанија.

САЗНАЈ ВИШЕ
Производи и услуге

Поседујемо широку палету производа и услуга

Производи и услуге по највишим светским стандардима – наши потрошачи заслужују најбоље.

САЗНАЈ ВИШЕ

Менаџмент системи и сертификати

Наши сертификовани системи управљања гарантују да се наши процеси одвијају према стандардима

САЗНАЈ ВИШЕ