1440x720

Прес алат

Овде можете преузети основне информације о компанији НИС а.д. Нови Сад.

Логотипи

Лого НИС-а

ZIP, 56.98 Mb
Извештаји

Извештај о пословању 2022.

PDF, 10.89 Mb
Публикације

Корпоративна презентација

PDF, 16.44 Mb

НИС Група је један од највећих вертикално интегрисаних енергетских система у Југоисточној Европи.

Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и природног гаса, промет широког асортимана нафтних и гасних деривата, као и реализација пројеката у области петрохемије и енергетике. Седиште НИС-а и главни производни капацитети налазе се у Републици Србији: нафтна и гасна налазишта, Рафинерија нафте Панчево, складишта, као и мрежа бензинских станица.

Осим у Србији, НИС делатност развија и у региону Балкана. Регионална експанзија одвија се у два основна правца – на пољу истраживања и производње нафте и гаса (у Румунији и Босни и Херцеговини) и кроз развој малопродајне мреже (у Бугарској, Босни и Херцеговини и Румунији). Укупно, НИС на тржишту Балкана управља мрежом од преко 400 бензинских станица у два бренда – маасовни НИС Петрол и премијум бренд ГАЗПРОМ. Поред тога, НИС је активан и на пољу трговине електричном енергијом где је, поред тржишта Србије, присутан и на тржиштима Босне и Херцеговине, Црне Горе, Румуније, Словеније и Мађарске.

Циљ НИС-а је да буде пример другима по ефикасности пословања и динамици одрживог развоја, као и да у изазовним макроекономским околностима обезбеди нове вредности за своје акционаре, запослене и заједницу у којој послује.

Поред пословних активности, НИС реализује и бројне друштвено одговорне пројекте чији је циљ да се унапреди живот заједнице у којој компанија послује. Напори НИС-а у овој области посебно су фокусирани на младе људе који су носиоци будућег развоја.

НИС је данас једна од најуспешнијих компанија и највећи буџетски давалац у Србији.

Медија Галерија

САЗНАЈ ВИШЕ
Прес служба

Милентија Поповића 1
11070 Београд