O programu „Zajednici zajedno“

Program „Zajednici zajedno“ od svog pokretanja 2009. godine osluškuje potrebe građana i lokalnih zajednica u kojima posluje sa ciljem da osnaži ključne stubove društvenog razvoja.

U skladu sa tim, u prethodnih 14 godina uloženo je preko 1,6 milijardi dinara u više od 1000 projekata od značaja za razvoj nauke i obrazovanja, javnog zdravlja i socijalne zaštite, zaštite životne sredine, kulture i sporta. U realizaciji Programa posebno se vodi računa o akutnim potrebama i aktuelnim izazovima sa kojima se lokalne zajednice suočavaju kako bi se u tim okvirima dugoročno pomoglo razvoju gradova i opština u Srbiji.

Samo u prethodne tri godine Program je obuhvatio izgradnju velikog broja dečjih igrališta, unapređenje energetske efikasnosti škola, predškolskih ustanova, fakulteta, opremanje škola digitalnom nastavnom opremom i bezbedonosnim sistemima, saniranje brojnih sportskih objekata škola i nabavku sportske opreme, opremanje parkova neophodnim mobilijarom, adaptaciju ustanova kulture, nabavku medicinske opreme i adaptaciju objekata zdravstvene zaštite. U protekloj godini, u okviru Programa su realizovani projekti od nacionalnog značaja, ulaganjem u reproduktivno zdravlje u cilju povećanja nataliteta.

„Uspešno poslovanje jedne kompanije dobija svoju pravu vrednost u onome što je uloženo u budućnost i zajednicu u kojoj radimo i živimo. NIS nije samo veliki poslovni sistem, već i dobar korporativni građanin, bliski komšija i prijatelj. Kroz program „Zajednici zajedno“ doprinosimo razvoju opština i gradova u Srbiji. Sa velikim ponosom gledamo kako nekadašnje ideje i projekti postaju bolji deo života za njihove žitelje. Pred nama su novi izazovi i, siguran sam, novi uspesi. Ulaganje u zajednicu je naše potvrđeno strateško opredeljenje. Svaki korak u njenom napretku je i korak do naših ciljeva, jer u zajednici smo – zajedno“

Kiril Tjurdenjev
Kiril Tjurdenjev
Generalni direktor NIS a.d. Novi Sad

Zajednici zajedno 2023

U želji da podstiče ono što je najvažnije za jedno društvo, kompanija NIS i u 2023. godini pažnju usmerava na podršku razvoju dece i mladih

SAZNAJ VIŠE