O programu „Zajednici zajedno“

Program „Zajednici zajedno“ smo pokrenuli 2009. godine želeći da doprinesemo razvoju lokalnih zajednica u kojima poslujemo i odužimo se građanima koji u njima žive.

U prethodnih 12 godina podržan je 1031 projekat i uloženo 1,4 milijarde dinara u projekte od značaja za razvoj kulture, obrazovanja i nauke, sporta, javnog zdravlja, socijalne zaštite i zaštite životne sredine.

Od osnivanja, Program je podržao sve značajne teme za unapređenje kvaliteta života u lokalnim zajednicama. Programom je tako obuhvaćena izgradnja i obnova velikog broja dečjih igrališta, unapređenje energetske efikasnosti škola, vrtića, fakulteta, saniranje brojnih sportskih objekata i nabavka sportske opreme, adaptacija ustanova kulture i objekata zdravstvene zaštite, kao i nabavka medicinske opreme. U toku prethodnog ciklusa Programa, kroz 83 projekta, značajno je unapređena digitalizacija nastavnog procesa u školama, kao i bezbednost učenika i nastavnog osoblja uvođenjem sistema za video nadzor u školske objekte.

Gradovi i opštine u kojima se ovogodišnji ciklus Programa sprovodi su: Beograd, Novi Sad, Požarevac, Niš, Čačak, Zrenjanin, Pančevo, Kikinda, Kanjiža, Novi Bečej, Srbobran i Žitište.

Program „Zajednici zajedno 2021“ realizuje se uz podršku Ministarstva zaštite životne sredine i Ministarstva rudarstva i energetike Republike Srbije.

„Uspešno poslovanje jedne kompanije dobija svoju pravu vrednost u onome što je uloženo u budućnost i zajednicu u kojoj radimo i živimo. NIS nije samo veliki poslovni sistem, već i dobar korporativni građanin, bliski komšija i prijatelj. Kroz program „Zajednici zajedno“ doprinosimo razvoju opština i gradova u Srbiji. Sa velikim ponosom gledamo kako nekadašnje ideje i projekti postaju bolji deo života za njihove žitelje. Pred nama su novi izazovi i, siguran sam, novi uspesi. Ulaganje u zajednicu je naše potvrđeno strateško opredeljenje. Svaki korak u njenom napretku je i korak do naših ciljeva, jer u zajednici smo – zajedno“

Kiril Tjurdenjev
Kiril Tjurdenjev
Generalni direktor NIS a.d. Novi Sad