Nagrade

Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a, dobitnik Svetosavske nagrade

27.01.2022

Kiril Tjurdenjev, generalni direktor kompanije NIS, dobitnik je Svetosavske nagrade za 2021. godinu za izuzetan doprinos jačanju saradnje obrazovnih i naučnih institucija kroz podršku najuspešnijim učenicima i studentima i promociju nauke.

Svetosavska nagrada najveće je priznanje koje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dodeljuje pojedincima i institucijama koje su se istakle svojim zalaganjima i rezultatima u oblasti obrazovanja i vaspitanja u Republici Srbiji. Nominaciju za ovu nagradu inicirale su obrazovne institucije sa kojima kompanija NIS sarađuje dugi niz godina kroz program „Energija znanja“.

Kompanija NIS je Svetosavsku nagradu prvi put dobila 2016. godine za doprinos obrazovanju u okviru programa „Energija znanja“, koji ove godine obeležava jubilej – 10. godišnjicu od osnivanja.

Za 10 godina postojanja programa „Energija znanja“ NIS je stipendirao više od 130 studenata u Srbiji i Ruskoj Federaciji, od kojih je skoro 60 zaposleno u kompaniji. NIS je adaptirao i opremio više od 60 kabineta i laboratorija u školama i na fakultetima širom Srbije i učestvovao u akreditaciji postojećih i novih studijskih programa od interesa za kompaniju na fakultetima Univerziteta u Beogradu i Novom Sadu. NIS godinama podržava srpske i međunarodne olimpijade iz prirodnih nauka i organizuje NIS olimpijadu iz ruskog jezika. Prošlu godinu obeležila je podrška kompanije izdavanju savremenog udžbenika ruskog jezika „Ni puha ni pera!“. Ulaganje u obrazovanje i nauku kompanija NIS realizuje i putem drugih društveno odgovornih projekata. U 2020. godini NIS je kroz program „Zajednici zajedno“ uložio skoro milion evra u unapređenje bezbednosti u školama i digitalizaciju nastavnog procesa. NIS je od 2009. godine do sada u oblast obrazovanja uložio više od 6,7 miliona evra.

PRESS SLUŽBA

Milentija Popovića 1
11070 Beograd