Konkurs NIS-a za studente tehničkih i računarskih fakulteta – prilika za rad na izazovnom projektu

02.02.2023.

Kompanija NIS nastavlja da pruža šansu mladima da rade na izazovnim projektima i u praksi primene znanje stečeno na fakultetu. Ovoga puta poziv je otvoren za studente tehničkih i računarskih fakulteta u Srbiji (druga, treća, četvrta i peta godina), kao i za studente završnih godina viših škola tehničkog i računarskog usmerenja koji žele da se oprobaju u oblasti robotske automatizacije procesa (RPA) u NIS-u u okviru projekta „NIS Calling – Robotization“. Svi zainteresovani koji ispunjavaju uslove mogu da se prijave na konkurs (https://posao.nis.rs/prijava/rpa-calling), od 2. do 15 februara. Za kandidate je pripremljen opšti test znanja iz IT i programiranja kako bi se proverilo njihovo znanje i razumevanje programiranja. Rad na projektu izabranih pet kandidata započeće 15. marta u prostorijama NIS-a, a studenti će biti angažovani u Službi za RPA programiranje.

Izabrani kandidati sa NIS-om potpisuju ugovor o praksi tokom koje treba da ostvare 800 radnih sati u toku šest meseci koliko traje projekat. U želji da izađe u susret potrebama izabranih studenata, NIS će im omogućiti da u dogovoru sa mentorom imaju kraći radni dan, rade od kuće ili imaju slobodan dan u skladu sa obavezama na fakultetu. Pored garantovane mesečne naknade učesnici na kraju programa mogu da ostvare i bonus ukoliko ispune određene uslove koji se tiču uspešnosti projekta i evaluacije kompetencija. Dodatno, svi učesnici programa imaće mentora sa kojim će raditi po unapred utvrđenom programu, a mentori će biti zaposleni u Službi za RPA programiranje. Studenti će biti angažovani na robotizaciji poslovnih aktivnosti u skladu sa biznis potrebama NIS-a, jedne od najvećih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Krajnji rezultat rada izabranih kandidata treba da budu roboti koji će robotizovati poslovni proces i koji će ubrzati realizaciju aktivnosti i odmeniti ručni rad korisnika. Više o programu možete saznati na linku www.nis.rs/rpa-calling

Studentima se nakon završetka programa otvara i mogućnost zaposlenja u NIS-u, ukoliko za to postoji obostrani interes i otvorena pozicija za RPA programera u kompaniji. Na ovaj način NIS i njegov tim od gotovo 12.000 zaposlenih nastavljaju da pružaju šansu mladima koji će svojom energijom i idejama doprineti daljem razvoju kompanije.

PRESS SLUŽBA

Milentija Popovića 1
11070 Beograd

Prijavite se za naš newsletter