Sponzorstva i donacije

Mališani iz Subotice dobili novi prostor za igru uz podršku kompanije NIS

11.02.2022

Nastavljajući da neguje partnerske odnose sa lokalnim zajednicama, kompanija NIS donirala je 1,3 miliona dinara za rekonstrukciju dečjih igrališta na Paliću i u Hajdukovu u Subotici. Zahvaljujući partnerstvu Grada Subotice i NIS-a, najmlađi sugrađani ova dva gradska naselja, kao i deca koja turistički borave na Palićkom jezeru, od sada imaju novi prostor za igru, razonodu i druženje. Igrališta su opremljena savremenim spravama koje su u potpunosti prilagođene deci predškolskog i školskog uzrasta i ispunjavaju sve bezbednosne standarde.

Svečanom otvaranju igrališta prisustvovali su dr Balint Pastor, narodni poslanik i predsednik Skupštine Grada Subotice, Predrag Radanović, direktor proizvodnog departmana kompanije NIS, kao i mnogobrojne zvanice.

Dr Balint Pastor je ovom prilikom rekao da mu je zadovoljstvo što je sa kompanijom NIS završen još jedan zajednički projekat.

„Saradnja Grada Subotice i kompanije NIS ima dugu tradiciju. Do sada je NIS donirao oko 9 miliona dinara za sportske i kulturne manifestacije na teritoriji našeg grada. Ono što želim da naglasim jeste da je ovo nastavak saradnje i da će se ona odvijati i u budućnosti, jer je to u interesu kako građana Subotice, tako i meštana svih okolnih naselja, ali i u interesu NIS-a“, izjavio je dr Balint Pastor.

Predrag Radanović je naveo da je NIS, kao društveno odgovorna kompanija, ovime dala samo mali doprinos saradnji sa Gradom Suboticom.

„Vizija kompanije NIS je usmerena na odgovornost prema budućim generacijama, a upravo rekonstrukcija ova dva dečija igrališta je dobar primer uspešne saradnje između NIS-a i Grada Subotice“, istakao je Radanović.

Kompanija NIS godinama unazad kroz različite društveno odgovorne projekte ulaže u unapređenje kvaliteta života građana širom Srbije. Pod sloganom „Budućnost na delu“ kompanija je do sada uložila preko 4 milijarde dinara u brojne društveno odgovorne projekte širom Srbije, a samo u Grad Subotica NIS je do sada uložio gotovo 8,6 miliona dinara u oblasti kulture, sporta i društvenih aktivnosti.

PRESS SLUŽBA

Milentija Popovića 1
11070 Beograd

Prijavite se za naš newsletter