Sponzorstva i donacije

NIS nastavlja da ulaže u zdravlje zajednice i grad Novi Sad

02.03.2021

Podrškom zdravstvenim ustanovama, kompanija NIS nastavlja da brine o dobrobiti zajednice i u 2021. godini. Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i zamenik generalnog direktora NIS-a Vadim Smirnov posetili su danas Dom zdravlja „Novi Sad“ u Almaškoj ulici kojem je kompanija donirala 15 miliona dinara za nabavku savremene medicinske opreme. Ova donacija realizovana je u okviru NIS-ovog korporativnog programa društvene odgovornosti „Zajednici zajedno“, a u Domu zdravlja je opremljen prostor stomatološkog odeljenja i nabavljena oprema poput ginekološkog stola i digitalno-logopedskog seta.

Takođe, ovim sredstvima je sufinansirana i nabavka ultrazvučnog aparata, četiri vozila za službu patronaže, sistema za usitnjavanje i sterilizaciju infektivnog medicinskog otpada i nameštaja za opremanje ove zdravstvene ustanove namenjene unapređenju reproduktivnog zdravlja.

Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada istakao je značaj rekonstrukcije ovog zdravstvenog objekta.

„Ovaj objekat je dugo bio van svake funkcije, a sada, uz pomoć naših iskrenih prijatelja, Naftne industrije Srbije i njihovog programa „Zajednici zajedno“ sprovedenog uz podršku Ministarstva za demografiju i populacionu politiku i Uprave za imovinu Grada Novog Sada, možemo se pohvaliti Centrom za unapređenje reproduktivnog zdravlja – ustanovom koju dobar deo Srbije i dalje nema. Ovaj objekat je sada za ponos novosadskog Doma zdravlja koji će njime upravljati, a čiji su stručnjaci bili uključeni u celokupan proces. Veoma sam ponosan što dobijamo ovakav Centar u najstarijem delu grada namenjen onima koji tek treba da dođu na svet. To je snažna simbolika i pobeda života “, izjavio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević dodavši da ovo pokazuje i koliko je važno ulagati u druge segmente zdravstva, a ne samo one koji su trenuno na prvoj liniji borbe protiv virusa COVID 19.

Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora NIS-a istakao je značaj saradnje i ulaganja u Grad Novi Sad i zajednicu.

„Mi gledamo u budućnost i u tom smislu zajedno sa Gradom ulažemo u zdravstvo, u obrazovanje, sport. Naglasio bih da je Grad Novi Sad naš dugogodišnji partner, a prijateljstvo koje godinama zajednički negujemo ogleda se u podršci i realizaciji mnogobrojnih društveno odgovornih projekata. U Novom Sadu se nalazi i sedište naše kompanije, i uprkos izazovnoj godini koja je iza nas mi ostaemo pri našem strateškom opredeljenju, a to je ulaganje u zajednicu i kvalitet života građana. Nadamo se da će ova godina biti mnogo bolja, a mi nećemo odustati od našeg strateškog opredeljenja, već ćemo sa Gradom pokušavati da povećavamo životni standard, i u tom smislu Grad Novi Sad može dalje da računa na nas,“istakao je Smirnov.

Veselin Bojat, direktor Doma zdravlja Novi Sad izrazio je zahvalnost zbog revitalizacije prostora koji je namenjen za mlade i njihovo reproduktivno zdravlje.

„Kao direktor Doma zdravlja Novi Sad neizmerno sam zahvalan svima onima koji su prepoznali našu ideju. Zahvalan sam i društveno-odgovornoj kompaniji NIS koja je bez razmišljanja podržala sve ono što smo mi ovde zamislili. Ovde će biti smeštena nova škola za trudnice. Vratićemo primarnu zdravstvenu zaštitu i na taj način ćemo radom sa omladinom pokušati da imamo što zdraviju populaciju. Takođe, ovde će biti savetovalište za mlade koje u toku godine održi preko petnaest hiljada časova različitih edukativnih predavanja. Imaćemo patronažnu službu koja će sada imati nova vozila. Ono što će biti novo jeste i škola za bake i deke, odnosno kako oni utiču na naše najmlađe da ih sačuvamo zdrave, a imaćemo i stomatologa za zaštićene grupe“, rekao je Bojat.

PRESS SLUŽBA

Milentija Popovića 1
11070 Beograd

Prijavite se za naš newsletter