Zajednica

NIS pomogao obnovu Narodnog pozorišta u Nišu

Unutrašnjost zgrade Narodnog pozorišta u Nišu dobila je novo ruho zahvaljujući sredstvima koje je obezbedila kompanija NIS u okviru programa društvene odgovornosti „Zajednici zajedno“.

09.03.2020

NIS je u okviru podrške rekonstrukcije unutrašnjosti Narodnog pozorišta u Nišu izdvojio finansijska sredstva u iznosu od 1.000.000 dinara, a projektom je u cilju unapređenja uslova rada i boravka u pozorištu obuhvaćena obnova podnih podloga u foajeima u prizemlju i na spratu pozorišta, kao i postavka novih tepisona i parketa. Podrškom Narodnom pozorištu u Nišu, jednoj od najstarijih i najznačajnijih kulturnih ustanova u Srbiji, NIS je nastavio da doprinosi poboljšanju kvaliteta života građana Niša i okoline.

Spasoje Ž. Milovanović, direktor Narodnog pozorišta u Nišu, zahvalio se kompaniji NIS na podršci u realizaciji projekta:

„Nadam se da je pomoć koju je pružio NIS u okviru programa „Zajednici zajedno“ samo prvi korak u konačnom renoviranju zgrade Narodnog pozorišta u Nišu. Ovo je jedna od najlepših i najfunkcionalnijih pozorišnih zgrada u Srbiji. Zahvaljujući NIS-u, Gradu Nišu i prijateljima pozorišta uspeli smo da napravimo taj prvi korak i da vratimo sjaj ovoj zgradi.“

Stefan Despotović, rukovodilac Centra za odnose sa javnošću NIS-a, ovim povodom je istakao značaj partnerstva NIS-a i lokalne samouprave koje ima za cilj unapređenje zajednice na dobrobit svih njenih građana:

„Kompanija NIS je jedan od najvećih i najuspešnijih poslovnih sistema u Srbiji. Ono na što smo mi posebno ponosni nisu samo biznis rezultati, već i naša ulaganja u oblast društvenog poslovanja. NIS je u proteklih 12 godina realizovao niz društveno-odgovornih projekata širom Srbije u partnerstvu sa lokalnim samoupravama, a jedan od gradova sa kojima sarađujemo od početka je i Grad Niš. Srećni smo kada vidimo konkretne rezultate naše saradnje, kao što je ovaj današnji projekat“, izjavio je Despotović.

Marina Kostić, pomoćnica gradonačelnika Niša, zahvalila se kompaniji NIS na doprinosu i ulaganjima u projekte koji su značaja za razvoj opštine:

„Čast mi je i zadovoljstvo što danas ispred Grada mogu da se zahvalim kompaniji NIS na ulaganju u Niš, njegovu kulturu i našu značajnu ustanovu. Svako poboljšanje uslova rada za glumačku ekipu pozorišta je ujedno i poboljšanje našeg osećaja užitka svaki put kada dođemo da prisustvujemo nekoj od predstava. Sama sintagma, odnosno naziv ovog projekta, „Zajednici zajedno“, dovoljno govore – zajednički ciljevi, zajednička ulaganja i korak napred u budućnost“

Program društvene odgovornosti „Zajednici zajedno“ NIS realizuje već 12 godina, u saradnji sa lokalnim zajednicama širom Srbije. Do sada je kroz program podržano skoro hiljadu projekata vrednih više od milijardu dinara koji su pomogli razvoj lokalnih zajednica, olakšali funkcionisanje brojnih ustanova i unapredili rad kulturnih, obrazovnih i sportskih institucija širom Srbije. U okviru saradnje sa Gradom Nišom NIS je tokom 11 godina uspešnog partnerstva uložio više od 65 miliona dinara u realizaciju preko 70 projekata koji su unapredili kvalitet života i doprineli boljitku građana Niša i okoline. Kompanija NIS nastavlja sa podrškom lokalnim zajednicama i u 2020. godini, a u okviru svog korporativnog programa „Zajedinici zajedno» u Srbiji, NIS će uložiti 114,5 miliona dinara u bezbednost i digitalizaciju nastavnog procesa u osnovnim i srednjim školama na teritoriji 12 partnerskih opština, uključujući i Grad Niš.