Benzinske stanice

Omogućeno plaćanje UnionPay karticama na benzinskim stanicama NIS-a

27.10.2022.

Plaćanje goriva, robe i usluge na NIS Petrol i GAZPROM benzinskim stanicama od sada je moguće i uz UnionPay platne kartice, zahvaljujući saradnji kompanije NIS, Narodne banke Srbije, NLB Komercijalne banke i UnionPay International platnog sistema (UPI). Na ovaj način, NIS je postao pionir u uvođenju ove vrste usluge na domaćem tržištu naftnih derivata.

„Saradnja Narodne banke Srbije sa UnionPay sistemom uspostavljena je na inicijativu guvernera Narodne banke Srbije Jorgovanke Tabaković, radi snaženja srpskog nacionalnog kartičnog sistema – DinaCard. Kao rezultat te saradnje uvedena je infrastruktura za procesiranje transakcija između UnionPay i DinaCard sistema. Naravno da projekat ne bismo mogli da realizujemo do trgovca i korisnika kartice bez institucija i kompanija koje prepoznaju značaj uvođenja savremenih usluga za svoje kupce, kao što je kompanija NIS. Zbog toga se kompaniji NIS zahvaljujemo na organizaciji ovog događaja, ali još više na tome što su nastavili sa unapređivanjem plaćanja na svojim prodajnim mestima i sada i omogućili prihvatanje UnionPay kartica. Time su doprineli da naši proizvodi i usluge budu još lakše dostupni svim ljudima iz inostranstva koji borave u našoj zemlji ili kroz nju prolaze i žele da plate UnionPay karticom.“ – izjavila je Dragana Stanić iz Narodne banke Srbije.

Ivana Žarković, direktor Departmana za finansije u kompaniji NIS, ukazala je na značaj nove inovativne usluge NIS-a za potrošače, korisnike UnionPay platnih kartica:

„Kao lider na tržištu naftnih derivata koji je oduvek stremio ka modernizaciji, novim tehnologijama i primeni inovativnih rešenja u svim segmentima poslovanja, NIS i ovaj put pravi iskorak u tom pravcu i uvodi novu uslugu, koja podrazumeva omogućavanje plaćanja korišćenjem UnionPay platnih kartica na našim benzinskim stanicama. S obzirom na broj korisnika UnionPay kartica kojih je u Srbiji sve više, nadamo se da će oni iskoristiti ovu mogućnost i posetiti naše benzinske stanice“, istakla je Žarković.

Uvođenjem usluge plaćanja UnionPay platnom karticom na svojim benzinskim stanicama, NIS još jednom potvrđuje svoju lidersku poziciju kada je reč o unapređenju korisničkog servisa u maloprodajnom segmentu, kao i posvećenost razvoju tehnoloških inovacija koje su usmerene na zadovoljenje potreba i najzahvtevnijih potrošača. Nova usluga koja je dostupna u okviru najveće maloprodajne mreže u Srbiji, na više od trista NIS Petrol i GAZPROM benzinskih stanica širom Srbije, obogatila je portfolio digitalnih projekata koje je NIS poslednjih godina realizovao na polju razvoja proizvoda i usluga. Neki od najvažnijih projekata uključuju mogućnost Instant Payment plaćanja očitavanjem QR koda iz mobilne aplikacije potrošača, u saradnji sa Narodnom bankom Srbije, kao i mogućnost podizanja gotovine uz plaćanje „Dina”, “VISA” i “MasterCard” karticom na svim NIS Petrol i GAZPROM benzinskim stanicama širom Srbije.

UnionPay platni sistem osnovan je 2002. godine i na današnji dan predstavlja najzastupljeniji kartični sistem na svetu, sa preko 7,5 milijardi izdatih kartica koje se koriste u više od 175 država u svetu, dok je u Srbiji omogućeno korišćenje ovih kartica od 2018. godine.

PRESS SLUŽBA

Milentija Popovića 1
11070 Beograd

Prijavite se za naš newsletter