Sponzorstva i donacije

Osnovna škola „Sveti Sava“ u Beogradu dobila moderno opremljeni kabinet za ruski jezik

28.06.2021

U želji da učenici u Srbiji imaju najbolje moguće uslove za obrazovanje, kompanija NIS nastavila je sa podrškom školama u našoj zemlji. Tako je beogradska Osnovna škola „Sveti Sava“ dobila renovirani kabinet za ruski jezik, zahvaljujući podršci kompanije NIS, u saradnji sa Ambasadom Ruske Federacije i Srpskim odeljenjem Međunarodnog javnog fonda jedinstva pravoslavnih naroda. Moderno opremljeni kabinet u potpunosti je adaptiran i prilagođen potrebama učenika koji su se opredelili za učenje ruskog jezika u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Aleksandar Bocan-Harčenko, ambasador Ruske Federacije u Republici Srbiji, pozvao je učenike da izučavaju ruski jezik i tako ostvare direktan uvid u kulturu bratskog naroda.

„Otvaranjem ovih učionica kompanija NIS pokazuje da će ostati društveno odgovorna kompanija koja misli na budućnost, a nemoguće je zamisliti da se jedna ozbiljna, ruska i srpska kompanija, ne bavi ovako važnom temom. NIS pruža podršku i vodi u sigurnu budućnost, a otvaranje ove učionice jedan je od načina kojima to kompanija postiže“, rekao je Bocan- Harčenko.

Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora NIS-a, naveo je da i današnji događaj opravdava moto kompanije – „Budućnost na delu“.

To što mi radimo danas pokazuje duh naše kompanije, ambasade i Grada Beograda, da gledamo u budućnost. Bez obzira na to što je naše poslovanje prošle godine bilo u složenim uslovima, mi ne odustajemo od našeg strateškog opredeljenja, a to je ulaganje u obrazovanje, ulaganje u budućnost, ulaganje u mlade ljude“, rekao je Smirnov.

Andreja Mladenović, pomoćnik gradonačelnika Beograda, govorio je o prijateljstvu srpskog i ruskog naroda i pozvao učenike da koriste sve prednosti renoviranog kabineta.

„Hvala kompaniji NIS, sa kojom izuzetno dobro sarađujemo, ovo je jedna od mnogih učionica koje smo do sada otvorili. Mnoga deca su dobila mogućnost da se u adekvatnim uslovima pripremaju za život koji dolazi. NIS prepoznaje potrebu za ulaganjem u obrazovanje i svesni su da treba da ulažu u mlade i da budu prisutni u životima mladih. Morate težiti znanju koje će vas sigurno staviti na stepenik više od ostalih, a kompanija NIS prepoznaje značaj društvene odgovornosti“, rekao je Mladenović.

Podrška Osnovnoj školi „Sveti Sava“ jedna je od mnogobrojnih aktivnosti koje je kompanija NIS realizovala u želji da doprinese unapređenju uslova za obrazovanje u školama u Srbiji. Tako je NIS od 2009. godine u domaći obrazovni sistem uložio više od 6,7 miliona evra kroz različite društveno odgovorne programe.

PRESS SLUŽBA

Milentija Popovića 1
11070 Beograd