Sponzorstva i donacije

Zaposleni kompanije NIS obradovali decu iz prihvatilišta

31.08.2021

Kako bi početak nove školske godine učinili lepšim i lakšim za socijalno ugroženu decu i decu bez roditeljskog staranja, kompanija NIS i njeni zaposleni prikupili su školsku opremu i pribor za više od 600 korisnika svratišta i prihvatilišta za decu, u Beogradu, Novom Sadu, Pančevu, Nišu i Kraljevu. Akciju pod nazivom “Zajedno za čistu peticu“ inicirali su i sproveli članovi Kluba volontera NIS-a koji su tokom proteklog meseca prikupili potrebnu školsku opremu. Paketi su najpre uručeni deci iz Prihvatilišta u Beogradu.

Svečanom uručenju školskog pribora prisustvovali su Nataša Stanisavljević, sekretarka Sekretarijata za socijalnu zaštitu grada Beograda, Bojana Radojević, direktorka Departmana za maloprodaju u NIS-u i Danijela Stajković, direktorka prihvatilišta za decu Beograda.

„U Prihvatilištu trenutno na smeštaju imamo 24 dece i svi oni idu u školu. Ovde vidimo koliko je važna uloga sistema socijalne zaštite, a to je pre svega kada pogledamo decu kojoj je pomoć najpotrebnija, da ih izvedemo na pravi put, da im pomognemo. Važno nam je da podstaknemo i druge kompanije da nastave sa ovakvim odgovornim radom i donacijama, i mislim da je ovde veoma važno što su zaposleni iz jedne kompanije i volonteri ovako nešto donirali“, izjavila je Nataša Stanisavljević.

Bojana Radojević, direktorka Departmana za maloprodaju u NIS-u je navela da kompanija NIS i članovi Kluba volontera već dugi niz godina iniciraju i realizuju akcije čiji je cilj podrška zajednici, prvenstveno najmlađima.

„Partnerstvo sa Gradom Beogradom traje više od jedne decenije, a današnji projekat samo je jedan u nizu mnogobrojnih koje je naša kompanija ostvarila sa Gradom. U akciji “Zajedno za čistu peticu” koju su osmislile moje kolege, članovi Kluba volontera kompanije NIS, do sada smo prikupili preko 600 školskih pribora za učenike oosnovnih i srednjih škola širom Srbije“, rekla je Bojana Radojević.

Danijela Stajković, direktorka Prihvatilišta za decu Beograda je istakla značaj saradnje i podrške koju ova ustanova ima sa Gradom Beogradom i kompanijom NIS.

“Ovo nije prvi put da NIS daje poklone našoj deci, ali ono što je važno istaći, u cilju podrške, pomoći i početka školske godine, jeste da će svako naše dete krenuti u svoj razred sa potpuno opremljenim rančevima i opremom koja će im uveliko olakšati početak nove školske godine i uz pomoć koje se neće izdvajati od svojih vršnjaka”, rekal je Danijela Stajković.

Klub volontera NIS-a trenutno ima više od 1.600 aktivnih članova, koji su do sada realizovali niz akcija poput oplemenjivanja i uređenja prostorija zdravstvenih ustanova u kojima se leče deca, organizovanja kreativnih radionica i druženja sa osobama sa smetnjama u razvoju, a veoma su aktivni bili i nakon izbijanja epidemije korona virusa, kada su između ostalog, pomagali starijim sugrađanima. Takođe, krajem prošle godine NIS-ovi volonteri su u saradnji sa zaposlenima, obezbedili i novogodišnje paketiće za decu u prihvatilištima u Beogradu, Kragujevcu i Novom Sadu, kao i u osnovnim i srednjim školama za decu sa razvojnim smetnjama u Beogradu, Pančevu i Nišu. Pod sloganom „Budućnost na delu“ NIS već godinama pomaže zajednicu, a samo u grad Beograd kroz različite društveno odgovorne projekte, kompanija je uložila oko 515 miliona dinara.

PRESS SLUŽBA

Milentija Popovića 1
11070 Beograd