Zajednica

Grad Novi Sad uskoro dobija novi ekološki park uz podršku kompanije NIS

31.03.2022

Novi Sad će uskoro dobiti novi ekološki park u Primorskoj ulici, a njegovo uređenje je sa 13,5 miliona dinara podržala kompanija NIS u okviru programa društvene odgovornosti „Zajednici zajedno“.

Zajednički cilj Grada Novog Sada i kompanije NIS je dalje poboljšanje ekološke slike, zbog čega je podržan projekat čiji je nosilac Ekološko udruženje „Zeleni Sad“. Ovaj projekat realizuje se u saradnji sa JKP „Gradsko zelenilo“ i Gradskom upravom za zaštitu životne sredine. Žitelji ovog dela grada dobiće moderan park koji će u svom sastavu imati dečje igralište, sportske terene i teretanu na otvorenom, kao i urbani mobilijar. Prilikom izgradnje parka vodi se računa da se koriste ekološki prihvatljivi materijali i vidovi energije, te je u skladu sa tim predviđeno postavljanje solarne rasvete i pametne klupe, dok će u cilju ozelenjavanja parkovske površine biti zasađene autohtone vrste lišćarskog i četinarskog drveća.

“Unapređenjem i očuvanjem zelenila na ovom prostoru i obogaćivanjem adekvatnim sadržajima obezbeđen je koristan prostor namenjen različitim grupama stanovnika čime se građani podstiču da svoje slobodno vreme za odmor i rekreaciju usmere na boravak u uređenoj zelenoj oazi. Postizanjem funkcionalnosti predmetnog prostora, biće unapređen sistem zelenila i infrastrukture na području Grada Novog Sada, biće smanjeno zagađenje, unapređen kvalitet vazduha i smanjen nivo buke“, izjavila je prilikom obilaska radova Mira Radenović, članica Gradskog veća za imovinu i imovinsko-pravne poslove, zaštitu životne sredine, održivi razvoj i energetsku efikasnost Novog Sada.

Tim povodom je Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora kompanije NIS, istakao da kompanija ima dugogodišnju odličnu saradnju sa Gradom Novim Sadom.

„Radujemo se što uprkos izazovnim vremenima u kojima poslujemo naša kompanija posvećeno nastavlja da ulaže u dobrobit zajednice. Već dugi niz godina predano radimo na unapređenju zaštite životne sredine, osluškujemo potrebe građana i ulažemo u projekte koji ostaju budućim generacijama. I u narednom periodu nastavićemo da negujemo partnerski odnos sa lokalnom zajednicom i ulažemo u njen razvoj“, rekao je Smirnov.

PRESS SLUŽBA

Milentija Popovića 1
11070 Beograd

Prijavite se za naš newsletter