Заједница

Град Нови Сад ускоро добија нови еколошки парк уз подршку компаније НИС

31.03.2022

Нови Сад ће ускоро добити нови еколошки парк у Приморској улици, а његово уређење је са 13,5 милиона динара подржала компанија НИС у оквиру програма друштвене одговорности „Заједници заједно“.

Заједнички циљ Града Новог Сада и компаније НИС је даље побољшање еколошке слике, због чега је подржан пројекат чији је носилац Еколошко удружење „Зелени Сад“. Овај пројекат реализује се у сарадњи са ЈКП „Градско зеленило“ и Градском управом за заштиту животне средине. Житељи овог дела града добиће модеран парк који ће у свом саставу имати дечје игралиште, спортске терене и теретану на отвореном, као и урбани мобилијар. Приликом изградње парка води се рачуна да се користе еколошки прихватљиви материјали и видови енергије, те је у складу са тим предвиђено постављање  соларне расвете и паметне клупе, док ће у циљу озелењавања парковске површине бити засађене аутохтоне врсте лишћарског и четинарског дрвећа.

“Унапређењем и очувањем зеленила на овом простору и обогаћивањем адекватним садржајима обезбеђен је користан простор намењен различитим групама становника чиме се грађани подстичу да своје слободно време за одмор и рекреацију усмере на боравак у уређеној зеленој оази. Постизањем функционалности предметног простора, биће унапређен систем зеленила и инфраструктуре на подручју Града Новог Сада, биће смањено загађење, унапређен квалитет ваздуха и смањен ниво буке“, изјавила је приликом обиласка радова Мира Раденовић, чланица Градског већа за имовину и имовинско-правне послове, заштиту животне средине, одрживи развој и енергетску ефикасност Новог Сада.

Тим поводом је Вадим Смирнов, заменик генералног директора компаније НИС, истакао да компанија има дугогодишњу одличну сарадњу са Градом Новим Садом.

„Радујемо се што упркос изазовним временима у којима послујемо наша компанија посвећено наставља да улаже у добробит заједнице. Већ дуги низ година предано радимо на унапређењу заштите животне средине, ослушкујемо потребе грађана и улажемо у пројекте који остају будућим генерацијама. И у наредном периоду наставићемо да негујемо партнерски однос са локалном заједницом и улажемо у њен развој“, рекао је Смирнов.

PRESS SLUŽBA

Milentija Popovića 1
11070 Beograd

Пријавите се за наш newsletter

    Email adresa*