Тренинг и развој

Да бисмо унапређивали пословање, пресудно је континуирано усавршавање наших људи.

Наш циљ је да увек имамо спремне, мотивисане и обучене запослене.

Нас покреће стручност. Поносимо се нашим стручњацима. Желимо да се уверимо да наши запослени имају једнаке могућности за раст и да могу да раде на нашем заједничком циљу, као и да су испуњени и да се носе са изазовима, и да раде на остваривању својих индивидуалних циљева у каријери. Зато много улажемо у учење и развој каријере.

Нудимо развијен систем обука за све нивое запослених (од почетних позиција, специјалиста, експерата до менаџера свих нивоа). Поред професионално-техничких, законом обавезних обука, запослени се упућују на тренинге са циљем унапређења менаџерских и лидерских вештина, као и на конференције, семинаре чије су теме важне за пословање Компаније.

НИС Корпоративни Универзитет

Наш универзитет подстиче континуирано учење, унапређење пословних, менаџерских и лидерских вештина и развоја каријере свих запослених у складу са светским стандардима.

Садржај сваког програма нашег универзитета је резултат сарадње са реномираним пословним школама из земље и региона, партнерима за тренинг и развој и дефинисаним водећим предавачима из различитих делова света.

Професионални тренинг

Развој професионалних знања и вештина реализује се кроз:

  • Технички тренинг из специфичних области пословања
  • Законом обавезне обуке и лиценце
  • Програме учења страних језика

Запосленима се пружа прилика за учествовање у интернационалним пројектима, семинарима и конференцијама чије су теме битне за пословање компаније. У циљу преношења најбоље светске праксе и стицања међународних лиценци за рад, сарађујемо са предавачима и организацијама, експертима у својим областима.

Развој запослених

Менаџер по први пут

Менаџер по први пут је програм намењен колегама који су унапређени на менаџерске позиције без искуства у руковођењу. Циљ овог програма је да их води кроз тај процес и да им обезбеди лагано преузимање нове улоге пружањем алата и вештина неопходних за успех. Програм се састоји од 4 модула: а. Менаџер и људски ресурси; б. Менаџер и тим (вођење тима и самостално вођење других); в. Менаџер и бизНИС (вођење бизниса), г. „лични развојни план и програм“.
Једна од главних предности програма лежи у чињеници да подразумева процес МЕНТОРСТВА (колега, линијског менаџера) који омогућава размену знања и искуства пружајући учесницима додатну вредност.

Академија посвећености

Циљ „Академије“ је оснаживање лидера и указивање на личне и тимске препреке које успоравају или дестабилизују посвећеност чланова тима. Након радионица, лидери треба да добију јасну слику о профилу свог тима – шта их покреће напред, шта их вуче назад, како да остану мотивисани.

DRIVE програм лидерства

DRIVE развојни програм за средњи менаџмент је комбиновани приступ учењу кроз групне радионице, менторство, интерактивне сесије, гостујуће предаваче из других индустрија и развојне пројекте. Циљ је да оснажи колеге препознате као таленти на њиховом брзом путу ка развоју.

Ротација радних места

Ротација радних места је развојни алат који подразумева упућивање запосленог на друго радно место, у земљи или иностранству, у циљу реализације пословних задатака, професионалног усавршавања и пословања са аспекта друге организационе јединице. Полазна тачка самог процеса је пословна и развојна потреба са јасно постављеним очекивањима за све укључене стране. Ротација радних места у свом основном облику подразумева постојање отвореног радног места (упражњеног места) на које се запослени упућује на одређени временски период, а затим се враћа на своје основно радно место. Циљ му је да премости празнине у стручности, обезбеди ширину знања и ојача систем прилива талената.