Nagrade

Kompanija NIS dobitnik priznanja “Kampanje sa svrhom social 2023“

22.11.2023.

Kompanija NIS dobitnik je još jednog priznanja za svoju društveno odgovornu kampanju „Da se nove nade rode“, koja je sprovedena u skladu sa nacionalnim prioritetom – povećanjem nataliteta, a u cilju podizanja svesti javnosti o važnosti brige o reproduktivnom zdravlju, unapređenja uslova za rad zdravstvenih ustanova u oblasti reproduktivnog zdravlja, kao i pružanja podrške parovima u procesu vantelesne oplodnje.

Ovog puta, reč je o priznanju „Kampanje sa svrhom social 2023“, koje je kompaniji NIS uručeno u okviru istoimenog Festivala, održanog, u Beogradu, 20. novembra na Međunarodni dan deteta. Ovaj Festival, koji organizuje Udruženje „Žute patalone“, održan je treću godinu zaredom, a ove godine su prvi put dodeljene nagrade u kategorijama Social i Eco, prateći ESG trendove i oslanjajući se na Ciljeve održivog razvoja.

Pod okriljem  kampanje „Da se nove nade rode“, u želji da se strateški uključi u oblast javnog zdravlja, NIS je ukupno podržao 40 zdravstvenih ustanova u više od 30 gradova i opština u Srbiji. Kampanja je inicirana prošlogodišnjim ciklusom programa „Zajednici zajedno“ koji kompanija sprovodi već 15 godina zaredom u saradnji sa partnerskim gradovima i opštinama širom Srbije.

Sredstva u iznosu od 118,5 miliona dinara u okviru programskog ciklusa „Zajednici zajedno 2022“, bila su usmerena na realizaciju 22 projekta u 13 gradova i opština u kojima su zdravstvene ustanove dobile: 13 CTG aparata i kolposkopa, 13 ultrazvučnih aparata savremene generacije, 21 medicinski aparat za različite namene i 14 ginekoloških stolica i porođajnih stolova prilagođenih osobama sa invaliditetom.

Dodatno, kompanija je pružila podršku i porodilištima u manje razvijenim opštinama na jugu i istoku Srbije, kojima je donirala CTG aparate i inkubatore, dok je ujedno darovala i 225 vrednih poklon paketa za prvorođene bebe u 2023. godini u 15 porodilišta širom zemlje.

U godini u kojoj se obeležava jubilej 15 godina postojanja „Zajednici zajedno“, ovaj program nagrađen je brojnim priznanjima. Kompanija NIS je prethodno dobila nagrade „Diplomacy&Commerce“, takođe,  za najbolju društveno odgovornu kampanju „Da se nove nade rode“, dok je sam program „Zajednici zajedno“, nagrađen priznanjima „Lider društvene odgovornosti među privrednim društvima“ koju dodeljuje Međunarodni poljoprivredni sajam, kao i priznanjem „Kapetan Miša Anastasijević“ u kategoriji „Lider društvene odgovornosti“ koje se dodeljuje u sklopu projekta „Put ka vrhu“. Takođe, kompanija NIS je ove godine postala dobitnik specijalne plakete dnevnika „Večernje novosti“ pod nazivom „Najplemenitiji podvig godine“, koja je namenjena udruženjima i kompanijama koje godinama unazad pomažu i podstiču na humana dela.

PRESS SLUŽBA

Milentija Popovića 1
11070 Beograd

Prijavite se za naš newsletter