Награде

Компанија НИС добитник признања “Кампање са сврхом социал 2023“

22.11.2023.

Компанија НИС добитник је још једног признања за своју друштвено одговорну кампању „Да се нове наде роде“, која је спроведена у складу са националним приоритетом – повећањем наталитета, а у циљу подизања свести јавности о важности бриге о репродуктивном здрављу, унапређења услова за рад здравствених установа у области репродуктивног здравља, као и пружања подршке паровима у процесу вантелесне оплодње.

Овог пута, реч је о признању „Кампање са сврхом социал 2023“, које је компанији НИС уручено у оквиру истоименог Фестивала, одржаног, у Београду, 20. новембра на Међународни дан детета. Овај Фестивал, који организује Удружење „Жуте паталоне“, одржан је трећу годину заредом, а ове године су први пут додељене награде у категоријама Social и Eco, пратећи ECG трендове и ослањајући се на Циљеве одрживог развоја.

Под окриљем кампање „Да се нове наде роде“, у жељи да се стратешки укључи у област јавног здравља, НИС је укупно подржао 40 здравствених установа у више од 30 градова и општина у Србији. Кампања је иницирана прошлогодишњим циклусом програма „Заједници заједно“ који компанија спроводи већ 15 година заредом у сарадњи са партнерским градовима и општинама широм Србије.

Средства у износу од 118,5 милиона динара у оквиру програмског циклуса „Заједници заједно 2022“, била су усмерена на реализацију 22 пројекта у 13 градова и општина у којима су здравствене установе добиле: 13 CTG апарата и колпоскопа, 13 ултразвучних апарата савремене генерације, 21 медицински апарат за различите намене и 14 гинеколошких столица и порођајних столова прилагођених особама са инвалидитетом.

Додатно, компанија је пружила подршку и породилиштима у мање развијеним општинама на југу и истоку Србије, којима је донирала CTG апарате и инкубаторе, док је уједно даровала и 225 вредних поклон пакета за прворођене бебе у 2023. години у 15 породилишта широм земље.

У години у којој се обележава јубилеј 15 година постојања „Заједници заједно“, овај програм награђен је бројним признањима. Компанија НИС је претходно добила награде „Diplomacy&Commerce“, такође, за најбољу друштвено одговорну кампању „Да се нове наде роде“, док је сам програм „Заједници заједно“, награђен признањима „Лидер друштвене одговорности међу привредним друштвима“ коју додељује Међународни пољопривредни сајам, као и признањем „Капетан Миша Анастасијевић“ у категорији „Лидер друштвене одговорности“ које се додељује у склопу пројекта „Пут ка врху“. Такође, компанија НИС је ове године постала добитник специјалне плакете дневника „Вечерње новости“ под називом „Најплеменитији подвиг године“, која је намењена удружењима и компанијама које годинама уназад помажу и подстичу на хумана дела.

ПРЕСС СЛУЖБА

Милентија Поповића 1
11070 Београд