Benzinske stanice

Ministar Antić u poseti benzinskoj stanici NIS-a

Aleksandar Antić, ministar rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije, posetio je danas GAZPROM benzinsku stanicu u novobeogradskom Bloku 66a.

04.04.2020

Tom prilikom, ministar se upoznao sa funkcionisanjem NIS-ove mreže benzinskih stanica, koja je najveća u Srbiji i rekao da je snabdevanje tržišta naftnim derivatima u našoj zemlji redovno i obavlja se bez ikakvih zastoja.

Ministar Antić je istakao da je Srbija dobila donaciju kompanije “Gasprom njeft” kao podršku u borbi sa virusom korona, a reč je o obezbeđivanju naftnih derivata za policiju i zdravstvo Srbije. Ta donacija je, kaže ministar Antić, počela da se realizuje od ponoći, a “Gasprom njeft” će tokom aprila i maja isporučiti sve neophodne količine goriva za MUP, Hitnu pomoć i Vatrogasnu brigadu.

„To je značajna podrška Srbiji u ovom trenutku“, istakao je ministar i zahvalio kompaniji „Gasprom njeft“, predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji je učestvovao u realizaciji ove donacije, kao i NIS-u.

Takođe, ministar je istakao i značaj donacije NIS-a kompaniji „Air Serbia“. Naime, NIS je obezbedio 270 tona avio-goriva za srpskog nacionalnog avio-prevoznika kao podršku za svakodnevno dopremanje medicinske opreme i naših državljana iz inostranstva.

Ministar je naveo da NIS i u ovim uslovima, kada se naša zemlja bori sa korona virusom, radi na način da obezbedi sigurnost snabdevanja naftnim derivatima svih korisnika. Istakao je da Rafinerija u Pančevu radi u tri smene, benzinske stanice u režimu koji je država Srbija propisala, a 48 benzinskih stanica rade kao dežurne, u režimu 24 sata, za snabdevanje, pre svega, hitnih službi, MUP-a, Vojske Srbije, zdravstvenih ustanova, svih komunalnih službi, koje moraju da funkcionišu 24 sata kako bi se život u ključnim granama odvijao nesmetano. Ministar je zahvalio svim zaposlenima u NIS-u na velikom angažovanju u ovom periodu, kada se naša zemlja bori sa virusom i istakao da kompanija NIS poštuje sve mere koje je država uvela.