Бензинске станице

Министар Антић у посети бензинској станици НИС-а

Александар Антић, министар рударства и енергетике у Влади Републике Србије, посетио је данас GAZPROM бензинску станицу у новобеоградском Блоку 66а.

04.04.2020

Том приликом, министар се упознао са функционисањем НИС-ове мреже бензинских станица, која је највећа у Србији и рекао да је снабдевање тржишта нафтним дериватима у нашој земљи редовно и обавља се без икаквих застоја.

Министар Антић је истакао да је Србија добила донацију компаније “Гаспром њефт” као подршку у борби са вирусом корона, а реч је о обезбеђивању нафтних деривата за полицију и здравство Србије. Та донација је, каже министар Антић, почела да се реализује од поноћи, а “Гаспром њефт” ће током априла и маја испоручити све неопходне количине горива за МУП, Хитну помоћ и Ватрогасну бригаду.

“То је значајна подршка Србији у овом тренутку”, истакао је министар и захвалио компанији “Гаспром њефт”, председнику Србије Александру Вучићу који је учествовао у реализацији ове донације, као и НИС-у.

Такође, министар је истакао и значај донације НИС-а компанији „Air Serbia“. Наиме, НИС је обезбедио 270 тона авио-горива за српског националног авио-превозника као подршку за свакодневно допремање медицинске опреме и наших држављана из иностранства.

Министар је навео да НИС и у овим условима, када се наша земља бори са корона вирусом, ради на начин да обезбеди сигурност снабдевања нафтним дериватима свих корисника. Истакао је да Рафинерија у Панчеву ради у три смене, бензинске станице у режиму који је држава Србија прописала, а 48 бензинских станица раде као дежурне, у режиму 24 сата, за снабдевање, пре свега, хитних служби, МУП-а, Војске Србије, здравствених установа, свих комуналних служби, које морају да функционишу 24 сата како би се живот у кључним гранама одвијао несметано. Министар је захвалио свим запосленима у НИС-у на великом ангажовању у овом периоду, када се наша земља бори са вирусом и истакао да компанија НИС поштује све мере које је држава увела.