Biznis vesti

NIS nabavio 121 novu vagon cisternu za prevoz naftnih derivata

02.03.2023.

Kompanija NIS nabavila je u toku prošle godine 121 novu vagon cisternu za prevoz naftnih derivata od Rafinerije nafte Pančevo do skladišta kompanije širom Srbije. Nove cisterne ispunjavaju najviše svetske tehnološke i bezbednosne standarde za prevoz derivata i odlikuju ih vrhunske tehničke karakteristike.

Pored smanjenja troškova zbog dosadašnjeg iznajmljivanja vagon cisterni, nabavka novih doneće i druge značajne benefite koji će dodatno unaprediti sigurnost prevoza derivata iz domaće rafinerije.

„Nove vagon cisterne mogu da saobraćaju na teritoriji cele Evrope i izgrađene su u skladu sa relevantnim propisima iz oblasti prevoza železnicom i prevoza opasne robe. Uz to, konstruisane su na način da obezbede maksimalnu iskorišćenost punjenja u odnosu na postojeća ograničenja železničke infrastrukture, čime će se povećati efikasnost prevoza derivata i ostvariti uštede u prevozu. Konkretno, u nove vagon cisterne će moći da se utovari i do 15 tona više derivata u odnosu na postojeći vozni park. Na taj način iskorišćenost jednog transportnog sredstava je povećana do 23 odsto”, izjavio je Nenad Milovanović, rukovodilac Sektora za transport u Bloku “Promet” kompanije NIS.

Realizacijom ove nabavke, NIS ne ulaže samo u modernizaciju svog voznog parka, već i doprinosi povećanju efikasnosti i bezbednosti u saobraćaju, vodeći istovremeno računa o očuvanju kvaliteta derivata prilikom njihovog transportovanja.

PRESS SLUŽBA

Milentija Popovića 1
11070 Beograd

Prijavite se za naš newsletter