Nagrade

NIS-u uručena zahvalnica Fonda za darovite studente Univerziteta u Novom Sadu

Kompaniji NIS uručena je zahvalnica Fonda za stipendiranje i podsticanje napredovanja darovitih studenata i mladih naučnih radnika i umetnika Univerziteta u Novom Sadu za dugogodišnju podršku i stipendiranje studenata. Zahvalnicu je u ime NIS-a primila Snežana Lakićević, savetnica zamenika generalnog direktora, na svečanosti održanoj u Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu.

U okviru svečanosti, zaključeni su ugovori sa 86 novih stipendista Fonda za darovite studente i dodeljene su zahvalnice institucijama izvan Univerziteta koje su podržale rad Fonda u školskoj 2023/2024. godini.

Snežana Lakićević je ovom prilikom naglasila da su novac, ali i razni drugi programi prakse i obuke način da se podstaknu mladi da shvate da mogu da napreduju i da imaju gde da ostanu u Srbiji, te da kroz rad u našim kompanijama mogu da ostvare svoje ambicije, ali i doprinesu celokupnom napretku naše zemlje.

Kompanija NIS svake godine dodeljuje pet stipendija studentima Novosadskog univerziteta sa kojim sarađuje putem svog programa „Energija znanja“. NIS je donator stipendija već 15 godina. Ove godine stipendiju su dobili: Aleksa Savić, student treće godine osnovnih akademskih studija Fakulteta tehničkih nauka, smer Inženjerstvo informacionih sistema, Barbara Stajić, studentkinja prve godine master akademskih studija Tehnološkog fakulteta, smer Naftno-petrohemijsko inženjerstvo, Ksenija Kisić, studentkinja prve godine master akademskih studija Filozofskog fakulteta, smer Ruski jezik i književnosti, Miroslav Knežević, student četvrte godine osnovnih akademskih studija Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“, smer Industrijsko inženjerstvo u eksploataciji nafte i gasa i Olivera Špirić, studentkinja treće godine osnovnih akademskih studija Tehnološkog fakulteta, smer Naftno-petrohemijsko inženjerstvo.

Svečanosti su prisustvovali i gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, rektor Univerziteta u Novom Sadu prof. dr Dejan Madić, predsednik Saveta Fonda za stipendiranje prof. dr Boris Popović, pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost Branko Markoski, kao i predstavnici kompanija DDOR Novi Sad i JKP „Informatika“ koji su kao i Grad Novi Sad i NIS, takođe dobili zahvalnicu.

Fond za stipendiranje darovitih studenata osnovan je 1992. godine, a do sada je dodeljeno 1780 stipendija najboljim studentima Novosadskog univerziteta.

PRESS SLUŽBA

Milentija Popovića 1
11070 Beograd

Prijavite se za naš newsletter