Награде

НИС-у уручена захвалница Фонда за даровите студенте Универзитета у Новом Саду

Компанији НИС уручена је захвалница Фонда за стипендирање и подстицање напредовања даровитих студената и младих научних радника и уметника Универзитета у Новом Саду за дугогодишњу подршку и стипендирање студената. Захвалницу је у име НИС-а примила Снежана Лакићевић, саветница заменика генералног директора, на свечаности одржаној у Ректорату Универзитета у Новом Саду.

У оквиру свечаности, закључени су уговори са 86 нових стипендиста Фонда за даровите студенте и додељене су захвалнице институцијама изван Универзитета које су подржале рад Фонда у школској 2023/2024. години.

Снежана Лакићевић је овом приликом нагласила да су новац, али и разни други програми праксе и обуке начин да се подстакну млади да схвате да могу да напредују и да имају где да остану у Србији, те да кроз рад у нашим компанијама могу да остваре своје амбиције, али и допринесу целокупном напретку наше земље.

Компанија НИС сваке године додељује пет стипендија студентима Новосадског универзитета са којим сарађује путем свог програма „Енергија знања“. НИС је донатор стипендија већ 15 година. Ове године стипендију су добили: Алекса Савић, студент треће године основних академских студија Факултета техничких наука, смер Инжењерство информационих система, Барбара Стајић, студенткиња прве године мастер академских студија Технолошког факултета, смер Нафтно-петрохемијско инжењерство, Ксенија Кисић, студенткиња прве године мастер академских студија Филозофског факултета, смер Руски језик и књижевности, Мирослав Кнежевић, студент четврте године основних академских студија Техничког факултета „Михајло Пупин“, смер Индустријско инжењерство у експлоатацији нафте и гаса и Оливера Шпирић, студенткиња треће године основних академских студија Технолошког факултета, смер Нафтно-петрохемијско инжењерство.

Свечаности су присуствовали и градоначелник Новог Сада Милан Ђурић, ректор Универзитета у Новом Саду проф. др Дејан Мадић, председник Савета Фонда за стипендирање проф. др Борис Поповић, покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност Бранко Маркоски, као и представници компанија ДДОР Нови Сад и ЈКП „Информатика” који су као и Град Нови Сад и НИС, такође добили захвалницу.

Фонд за стипендирање даровитих студената основан је 1992. године, а до сада је додељено 1780 стипендија најбољим студентима Новосадског универзитета.

PRESS SLUŽBA

Milentija Popovića 1
11070 Beograd

Пријавите се за наш newsletter