Zajednica

Novi kabinet u Osnovnoj školi „Branko Radičević“ u Maradiku, uz podršku NIS-a

10.11.2023.

Osnovna škola „Branko Radičević“ u Maradiku, u opštini Inđija, dobila je novi kabinet za učenje ruskog jezika. Opremanje i adaptaciju kabineta podržala je kompanija NIS u okviru svog programa „Energija znanja“.

Kabinet za ruski jezik u potpunosti je renoviran i opremljen je novim nameštajem i modernom opremom, koja će doprineti da nastava bude savremenija i interesantnija. Kabinet će moći da koriste svi učenici ove škole, što će poboljšati uslove za izvođenje nastavnih aktivnosti.

„Veliko nam je zadovoljstvo da imamo priliku i čast da možemo da pomognemo razvoju obrazovanja i ruskog jezika u Srbiji. Svi učenici Osnovne škole „Branko Radičević“ u Maradiku uče ruski jezik, zbog čega smo odlučili da u saradnji sa Ambasadom Ruske Federacije podstaknemo dalje učenje, uz zahvalnost osoblju i učenicima što neguju tradiciju i podržavaju rusku kulturu“, izjavila je prilikom svečanog otvaranja kabineta Snežana Lakićević, savetnica zamenika generalnog direktora kompanije NIS.

Osnovnu školu „Branko Radičević“ u Maradiku pohađa 156 učenika, uglavnom iz Maradika i okolnih sela, a u ovom trenutku 76 đaka uči ruski jezik. Učenici ove škole učestvovali su i na olimpijadama iz ruskog jezika koje organizuje kompanija NIS. Zahvaljujući postignutim rezultatima, NIS je kroz program „Energija znanja“ podržao opremanje kabineta za ruski jezik u ovoj školi.

Kompanija NIS je program „Energija znanja“ pokrenula 2012. godine. Kroz ovaj program NIS je do sada opremio više od 60 učionica i laboratorija u školama i na fakultetima širom Srbije, od čega je 19 kabineta namenjeno nastavi ruskog jezika. NIS podržava i organizaciju dvojezične, srpsko-ruske nastave u tri škole u Srbiji, kao i realizaciju NIS Olimpijade iz ruskog jezika, koja je 2014. godine ušla u zvaničan kalendar takmičenja Ministarstva prosvete Republike Srbije.

PRESS SLUŽBA

Milentija Popovića 1
11070 Beograd

Prijavite se za naš newsletter