Заједница

Нови кабинет у Основној школи „Бранко Радичевић“ у Марадику, уз подршку НИС-а

10.11.2023.

Основна школа „Бранко Радичевић“ у Марадику, у општини Инђија, добила је нови кабинет за учење руског језика. Опремање и адаптацију кабинета подржала је компанија НИС у оквиру свог програма „Енергија знања“.

Кабинет за руски језик у потпуности је реновиран и опремљен је новим намештајем и модерном опремом, која ће допринети да настава буде савременија и интересантнија. Кабинет ће моћи да користе сви ученици ове школе, што ће побољшати услове за извођење наставних активности.

Основну школу „Бранко Радичевић“ у Марадику похађа 156 ученика, углавном из Марадика и околних села, а у овом тренутку 76 ђака учи руски језик. Ученици ове школе учествовали су и на олимпијадама из руског језика које организује компанија НИС. Захваљујући постигнутим резултатима, НИС је кроз програм „Енергија знања“ подржао опремање кабинета за руски језик у овој школи.

Компанија НИС је програм „Енергија знања“ покренула 2012. године. Кроз овај програм НИС је до сада опремио више од 60 учионица и лабораторија у школама и на факултетима широм Србије, од чега је 19 кабинета намењено настави руског језика. НИС подржава и организацију двојезичне, српско-руске наставе у три школе у Србији, као и реализацију НИС Олимпијаде из руског језика, која је 2014. године ушла у званичан календар такмичења Министарства просвете Републике Србије.

ПРЕСС СЛУЖБА

Милентија Поповића 1
11070 Београд