Kultura

Uskoro počinje 21. Beogradski festival igre, uz podršku NIS-a

29.02.2024.

Na konferenciji za medije, održanoj u Narodnoj skupštini Republike Srbije, predstavljen je program 21. Beogradskog festivala igre, koji će se pod sloganom „Savršene različitosti“ održati od 7. marta do 10. aprila. Jedan od najznačajnijih evropskih festivala umetničke igre ove godine u Beogradu i Novom Sadu okuplja 19 kompanija iz 14 zemalja, sa više od 30 koreografskih postavki. Generalni pokrovitelj manifestacije petu godinu zaredom je kompanija NIS.

„Dvadesetprvi Beogradski festival igre ima zadatak da bude savršeno različit od svega onoga što nas okružuje, ali i od samog sebe, da iskorači hrabro i da nadmaši sve prethodne. Ako festival treba da diktira trendove, onda smo pokazali hrabrost za novine i uticaje. Slogan „Savršene različitosti“ potvrđuje da se kroz različitosti koje smo okupili u svom najsavršenijem obliku ogleda i bogatstvo igre. Ponosna sam i na mlade autore koje smo kao festival vrlo hrabro uvodili svih ovih godina i pokazali da imamo dara da prepoznamo buduće zvezde“, rekla je Aja Jung, direktorka Beogradskog festivala igre.

Jung se zahvalila kompaniji NIS za saradnju, prijateljstvo i partnerstvo punih pet godina, navodeći da NIS pokazuje odgovoran odnos prema kulturi, umetnosti i zajednici.

„NIS je već pet godina uz Festival igre i mi volimo da kažemo da je to partnerstvo koje je preraslo u pravo prijateljstvo. Naša saradnja nije slučajna zato što je slogan NIS-a „Budućnost na delu“ i mi želimo da, vodeći odgovoran biznis, pomognemo i zajednici u kojoj poslujemo i samim tim i mladim talentima. Podrška Festivalu igre je podrška manifestaciji koja našu zemlju svake godine iznova postavlja na svetsku kulturnu mapu“, naveo je Stefan Despotović, direktor Centra za odnose sa javnošću NIS-a.

PRESS SLUŽBA

Milentija Popovića 1
11070 Beograd

Prijavite se za naš newsletter