Култура

Ускоро почиње 21. Београдски фестивал игре, уз подршку НИС-а

29.02.2024.

На конференцији за медије, одржаној у Народној скупштини Републике Србије, представљен је програм 21. Београдског фестивала игре, који ће се под слоганом „Савршене различитости” одржати од 7. марта до 10. априла. Један од најзначајнијих европских фестивала уметничке игре ове године у Београду и Новом Саду окупља 19 компанија из 14 земаља, са више од 30 кореографских поставки. Генерални покровитељ манифестације пету годину заредом је компанија НИС.

„Двадесетпрви Београдски фестивал игре има задатак да буде савршено различит од свега онога што нас окружује, али и од самог себе, да искорачи храбро и да надмаши све претходне. Ако фестивал треба да диктира трендове, онда смо показали храброст за новине и утицаје. Слоган „Савршене различитости“ потврђује да се кроз различитости које смо окупили у свом најсавршенијем облику огледа и богатство игре. Поносна сам и на младе ауторе које смо као фестивал врло храбро уводили свих ових година и показали да имамо дара да препознамо будуће звезде“, рекла је Аја Јунг, директорка Београдског фестивала игре.

Јунг се захвалила компанији НИС за сарадњу, пријатељство и партнерство пуних пет година, наводећи да НИС показује одговоран однос према култури, уметности и заједници.

„НИС је већ пет година уз Фестивал игре и ми волимо да кажемо да је то партнерство које је прерасло у право пријатељство. Наша сарадња није случајна зато што је слоган НИС-а „Будућност на делу“ и ми желимо да, водећи одговоран бизнис, помогнемо и заједници у којој послујемо и самим тим и младим талентима. Подршка Фестивалу игре је подршка  манифестацији која нашу земљу сваке године изнова поставља на светску културну мапу“, навео је Стефан Деспотовић, директор Центра за односе са јавношћу НИС-а.

ПРЕСС СЛУЖБА

Милентија Поповића 1
11070 Београд