#NIStesami

Радни дан у складишту у Елемиру у доба коронавируса – прво мерење температуре, па посао

Аутор: тим НИС-а 11.04.2020 • 6 min read

Са Владимиром разговарамо о организацији посла у ванредним околностима:

-Јутрос смо одржали стоп сат са колегама у Елемиру, где смо их упутили у све што је ново и важно у компанији, и организовали, још једну у низу, обуку о коришћењу заштитне опреме – маски и рукавица. Затим, поменули смо како се приступа колегама из других фирми, односно трећим лицима који долазе по материјал у наше објекте. С обзиром да радимо у складишту, не дозвољавамо никоме осим наших колега да улазе у објекат. Документација се доноси до улаза у просторије, а онда се документа обрађују у канцеларијама. Колеге у канцеларијама су на прописаном растојању једне од других – каже Владимир и додаје да имају довољне количине средстава за дезинфекцију које редовно користе. Просторије се такође редовно дезинфикују – имају дозаторе на сваком улазу, као и у свакој просторији.

Како би се заштитили наши запослени, њихов контакт са трећим лицима је врло ограничен.

– Наше колеге не прилазе крајњим корисницима који долазе, имамо посебне процедуре за примање документације, прегледање робе и утовар-истовар – истиче наш колега.

Такође, сви чланови тима из Елемира имају праксу да сваког јутра бесконтактним термометром мере температуру када дођу на посао.

-Слика, на којој смо формирали троугао, приказује наш састанак на отвореном. Хтели смо да покажемо да се придржавамо свих мера заштите, и овде је растојање између сваког од нас 3-4 метара – коментарише слику Владимир и закључује:

-Наши свакодневни састанци су важни јер разговарамо о свему што се, током ванредног стања, догађа у нашој компанији и у земљи. Само примењивањем свих мера заштите, али и рационалним размишљањем и разговором, можемо да превазиђемо ове изазове.