Заједница

НИС добитник захвалнице за допринос образовању и васпитању ученика са сметњама у развоју и инвалидитетом

14.06.2024

Основна школа „Драган Ковачевић“ из Београда, уручила је на свечаној прослави поводом Дана школе, захвалницу компанији НИС за допринос у образовању и васпитању ученика са сметњама у развоју и инвалидитетом. Захвалницу у име компаније НИС примила је Сандра Шмања из Сектора за друштвено одговорно пословање.

Прослава Дана школе обележена је манифестацијом „Буди друг – Заједно за друштвену одговорност и инклузију“.  Тим поводом је и свечано пуштена у рад коса степенишна платформа која је донација компаније НИС, вредна више од три милиона динара.

„Само сви заједно можемо да створимо боље услове за образовање наше деце, а то и јесте наша обавеза. Сва деца воле да уче и откривају и ниједно дете се не разликује по томе, а наше је да им учинимо школу лепшим и бољим место за одрастање“, рекла је Александра Чамагић, градска секретарка за образовање и дечију заштиту, док је Силвана Павловић, директорка ОШ „Драган Ковачевић“, истакла значај друштвено одговорних компанија које доприносе да ученици имају што боље услове за рад и захвалила компанији НИС на донацији. Сандра Шмања захвалила се школи и граду Београду на дивној сарадњи и партнерству.

Пројекат је реализован у оквиру друштвено одговорног програма „Заједници заједно“ који компанија НИС спроводи пуних 15 година и који је у 2023. години био посвећен науци и образовању, кроз унапређење наставног процеса и инфраструктуре објеката основних и средњих школа, али и подршку раду и развоју научних установа.

ПРЕСС СЛУЖБА

Милентија Поповића 1
11070 Београд

Пријавите се за наш newsletter

    Email adresa*