Заједница

Компанија НИС наставља са подршком локалним заједницама

25.01.2024.

Компанија НИС наставила је са пружањем подршке локалним заједницама широм земље уручењем новог комби возила за дистрибуцију хране Предшколској установи Зрењанин.

Донација комби возила допринеће да свежи оброци из централне кухиње стигну на време у 20 обданишта и до више од 2.600 малишана, колико их је у току 2023/24. године уписано у вртиће ове предшколске установе. Вредност донираног возила је више од четири милиона динара, а део средстава су, осим компаније, обезбедили и запослени НИС-а учешћем у хуманитарној акцији организованој поводом обележавања Дана компаније.

Догађају поводом уручења доставног возила присуствовали су Симо Салапура, градоначелник Зрењанина, Вадим Смирнов, заменик генералног директора НИС-а, као и Жељко Цвијановић, директор Предшколске установе Зрењанин.

„Партнерство града Зрењанина са компанијом НИС, не односи се само на 15 година сарадње путем програма ‘Заједници заједно’, већ је то партнерство од пуних 60 година, дакле од када је НИС започео пословање на територији града Зрењанина. Желим да се захвалим компанији НИС и свим њеним запосленима, на овој значајној донацији за нашу Предшколску установу, која ће унапредити и олакшати њено фунцкионисање“, рекао је Симо Салапура, градоначелник Зрењанина, док је Смирнов додао:

„Велико ми је задовољство да имамо овакав резултат и да данас видимо ово доставно возило које ће опслуживати чак 20 вртића ове Предшколске установе како би наши најмлађи суграђани имали добар почетак дана, јер знамо колико је важно да у друштву, уз укусан и квалитетан оброк, започну свој дан“, рекао је Смирнов, док је Цвијановић истакао да је НИС највећи социјални инвеститор у Србији што, како је рекао, доказује и ова донација.

„Донација возила који ће служити за транспорт хране само је део укупне компанијске улоге као донатора пројеката који су везани за младе и за децу. У моје име и у име деце, хвала компанији НИС“, рекао је Цвијановић.

Компанија НИС већ деценију и по негује партнерство са Градом Зрењанином, у којем је подржала велики број пројеката у жељи да допринесе бољим условима за живот и развој свих грађана, посебно најмлађих. Путем различитих друштвено одговорних пројеката, НИС је у Зрењанин од 2009. године уложио више од 280 милиона динара.

ПРЕСС СЛУЖБА

Милентија Поповића 1
11070 Београд