Заједница

Компанија НИС организовала изложбу и дружење деце са ватрогасном јединицом

07.06.2024.

Поводом Међународног дана ватрогасаца испред Погона Северни Банат компаније НИС у Кикинди одржана је манифестација која је обухватила изложбу ватрогасне опреме, возила, индивидуалне и колективне заштитне опреме Ватрогасне јединице, као и приказ опремљених тимова за различите ситуације спасавања.

Више од 450 ученика првог и другог разреда основних школа из Кикинде имало је прилику да се дружи са ватрогасцима и види како изгледа њихова опрема и како се она користи, али и да науче нешто ново о мерама безбедности и сигурности. Током посете они су ватрогасцима постављали већи број питања и показали велико интересовање за њихов посао. Такође је приређена и изложба литерарних радова ученика основних школа из Кикинде који су присуствовали данашњој манифестацији на Тргу српских добровољаца.

Градоначелник Кикинде, Никола Лукач, честитао је Међународни дан ватрогасаца свим припадницима ватрогасно-спасилачких јединица, као и компанији НИС и њиховој ватрогасно спасилачкој јединици којој се посебно захвалио на хуманости и храбрости, али и на посебној бризи о најмлађим становницима Кикинде и Северног Баната.

„Данас су поводом Међународног дана ватрогасаца једним тактичким приказом своје опреме и дела својих могућности нашим најмлађим суграђанима, али и свим заинтересованим Кикинђанима показали део опреме и свега онога што они раде, али и сву своју хуманост, јер у претходном периоду у кризним моментима, сетимо се и пандемије, и прошле године, управо је ова ватрогасна јединица НИС-а из Кикинде добила награду за хуманост. И овом приликом желим да им захвалим на свему ономе што чине за грађане Кикинде и за све у овом региону“, рекао је градоначелник.

Милан Бореновић, руководилац погона Северни Банат компаније НИС, истакао је да је данашња манифестација осмишљена како би се пре свега укључили најмлађи суграђани, као и њихови родитељи и како би радећи на едукацији повећали сигурност и безбедност.

„Ми се поносимо њима. Та јединица припада НИС-у, важна је за рад компаније НИС, али је на располагању и граду Кикинда, као и свим грађанима Кикинде“, рекао је Бореновић овом приликом.

Овом манифестацијом компанија НИС је завршила недељу посвећену безбедности и здрављу на раду, чиме је показала да се залаже за подизање свести јавности о сигурносним ризицима, али и за едукацију грађана о мерама превенције и заштите, независно од тога којој старосној групи припадају. Као и друге друштвено одговорне компаније, НИС препознаје важност укључивања најмлађих чланова друштва у овакве активности и пројекте, чиме доприноси безбедности многих локалних заједница.

ПРЕСС СЛУЖБА

Милентија Поповића 1
11070 Београд