Волонтеризам

Компанија НИС подржала акцију „Садимо сада за будућност Новог Сада“

11.12.2023.

Настојећи да пружи допринос обнови Лиманског парка након летошњих олуја, компанија НИС подржала је реализацију акције „Садимо сада за будућност Новог Сада“.

Услед две велике суперћелијске олује које су погодиле нашу земљу током летњег периода, читава земља претрпела је велике штете, а посебно регион Војводине, као и град Нови Сад. Погођен је и Лимански парк један од најлепших паркова Новог Сада, који је приликом ове две олује изгубио знатан број стабала, док је велики број оштећен. Компанија НИС је донацијом од 5 милиона динара подржала реализацију пројекта током којег ће са циљем ревиталитзације, санације и озелењивања, бити посађено 145 садница у  Лиманском парку.

Акцији су присуствовали Градоначелник Новог Сада, Милан Ђурић, заједно са чланицом Градског већа, Миром Раденовић Бојић, Вадим Смирнов, заменик генералног директора компаније НИС, као и организатори акције, односно Градска управа за заштиту животне средине, Јавно-комунално предузеће „Градско зеленило“ и Удружење „Зелена столица“, као и представници и волонтери осталих компанија које су подржале реализацију пројекта.

„У оквиру реконструкције и санирања Лиманског парка који се простире на површини од скоро 13 хектара, у наредним данима ће бити посађено 145 садница, што није коначан број, с обзиром на то да се садња наставља, рекао је градоначелник и додао да су за санацију Лиманког парка издвојена средства од око 16 милиона динара, од чега су компаније донирале око 10 милиона динара, а Град Нови Сад око шест милиона динара.

Вадим Смирнов, заменик генералног директора компаније НИС, овом приликом се захвалио граду, на могућности да и компанија НИС учествује у уређивању Новог Сада.

„Град Нови Сад увек може да рачуна на НИС, с обзиром да смо свесни која је наша улога као велике компаније у обезбеђивању финансијске стабилности, али и енергетске безбедности. Друга ствар коју бих желео да истакнем јесте очување животне средине и екологије које је у фокусу делатности наше компаније“, рекао је Смирнов овом приликом.

У акцији садње у Лиманском парку учествовали су чланови Клуба волонтера компаније НИС,  као и волонтери осталих компанија које су подржале акцију и који су уз стручну помоћ запослених у ЈКП „Градско зеленило“ посадили велики број стабала, која ће засигурно улепшати и ревитализовати један од најлепших новосадких паркова.

ПРЕСС СЛУЖБА

Милентија Поповића 1
11070 Београд