Бизнис вести

НИС и ICT Hub покренули платформу за иновације “TechEngine”

29.12.2021.

Компанија НИС, у сарадњи са ICT Hub-om, покренула је платформу за иновације и сарадњу „TechEngine“ са циљем окупљања и подршке домаћој IT заједници, пружајући могућности за развој и напредак, размену знања, решавање изазова, генерисање идеја и употребу савремених технологија.

Кроз активно учествовање у процесу дигиталне трансформације, експерти компаније НИС уочили су различите потребе корисника, али и читаве заједнице. Упознали су многе стручњаке и тимове који иновирају у различитим областима и приметили да користе исте технологије које користе и стручњаци НИС-а у свакодневном раду, као што су Data Science, IoT и друге.

То их је инспирисало да створе јединствену платформу за размену знања и интересовања, која такође пружа прилику за сарадњу и имплементацију нових решења. Имајући у виду да је за креирање здравог екосистема иновација потребан удружен рад различитих актера, „TechEngine“ је осмишљен као платформа на којој се сусрећу младиталенти и експерти са вишедеценијским искуством, знањем и напредним технологијама компаније НИС.

„TechEngine“ је намењен свима који се баве или желе да се баве савременим технологијама, онима којима су потребни знање и ресурси које НИС може да им пружи, као и онима који имају идеју како би могли да допринесу IT заједници уз подршку НИС-а.

На онлајн догађају поводом покретања новог пројекта “TechEngine“: Виртуелно лансирање и представљање изазова”, Николај Залевски, директор Департмана за дигиталне технологије и иновације НИС-а, рекао је да путем ове платформе НИС отвара врата за сарадњу домаћим стартапима, технолошким компанијама и тимовима стручњака.

На догађају су постављена и два конкретна задатка из области нафтне индустрије: како је могуће аутоматизовати интерпретације геохемијских података и како унапредити и аутоматизовати очитавање аналогних инструмената у рафинерији нафте.

Сви заинтересовани тимови могу да сазнају више информација и пријаве се за оба изазова путем „TechEngine“ платформе.

PRESS SLUŽBA

Milentija Popovića 1
11070 Beograd