Награде

НИС – најпожељнији послодавац у Србији

Истраживање портала Infostud

09.09.2020.

Компанија НИС је најпожељнији послодавац у Србији према резултатима истраживања „TalentX“  које је спровео специјализовани портал Poslovi.infostud.com. Проглашење победника организовано је данас на вебинару овог водећег сајта за запошљавање у Србији на коме су учествовали представници компанија учесница истраживања.

У анкети je учествовало више од 10.000 испитаника, a поред одабира најбољих, учесници су одговорили на питање шта послодавца чини атрактивним и навели да највише цене – финансијски стабилно пословање, пријатељско и пријатно радно окружење, као и јасан и фер систем награђивања. Према истраживању, поред првопласираног НИС-а, на листи најпожељнијих послодаваца су  и Air Serbia као другопласирани и Coca Cola HBC, као трећепласирани.

“Задовољство је бити најпожељнији послодавац, али је тешко достићи и сачувати ту позицију. Нови услови пословања и организације су све нас, послодавце, ставили на тест поверења и тога шта су приоритети. Ми смо као приоритет изабрали поузданост и континуитет у раду и пословању, трудећи се да нас наши запослени виде као партнера у временима која мењају наш стил живота и рада“, истакла је Алиса Евсина, HR директор у НИС-у.

„Упоредо са прилагођавањем на нове околности, трудимо се да пратимо све модерне трендове и идемо у корак са временом и новим генерацијама. Ослушкујемо наше колеге и њихове потребе, ослушкујемо шта каже тржиште рада и тако креирамо агенду која ће, верујемо, имати позитиван утицај на наше пословање. Иза нас је велики број успешних иницијатива, али свакако настављамо даље са циљем да све наше колеге, којих је преко 11.000, буду задовољније”, навела је Алиса Евсина.

Као компанија која стално улаже у развој запослених, НИС је у 2020. години креирао нове развојне програме за различите циљне групе, увео флексибилне облике рада, а у првом полугодишту текуће године је реализовано више од 460 професионалних и техничких обука.

Такође, НИС има један од најбољих колективних уговора у региону, реализује атрактиван програм студентске праксе NIS Calling, као и програм „Повратак у Србију“ којим настоји да домаће стручњаке који раде у иностранству врати у земљу и понуди им рад на атрактивним пројектима компаније. У компанији се негује принцип једнаких шанси за све запослене и развија култура сарадње, транспарентности и иновативности.