Спонзорства и донације

НИС подржао боравак деце у Кошаркашком кампу „Каста“ у Ивањици

07.08.2023.

Компанија НИС подржала је међународни Кошаркашки камп „Каста“ у којем ће ове године боравити око 1.000 учесника, међу којима и 60 деце са Косова и Метохије. Овај камп организује Удружење за дечји спорт, рекреацију и едукацију „Каста“, под покровитељством Кошаркашког савеза Србије и Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије.

Током боравка у Ивањици, учесници ће имати прилику да, уз тренинге и рад са искусним тренерима, унапреде своје кошаркашке способности, да кроз игру развијају тимски дух, као и да присуствују едукативним радионицама и упознају се са манастирима и другим историјским знаменитостима централне Србије. Учеснике кампа су обишли помоћница директора Канцеларије за Косово и Метохију у Влади Републике Србије, Светлана Миладинов и заменик генералног директора НИС-а, Вадим Смирнов. Они су том приликом пожелели добродошлицу деци са Косова и Метохије.

Госте је у име организатора поздравио Бранко Алексић, представник Удружења „Каста“.

„Камп „Каста“ има огромну привилегију да буде ваш домаћин трећу годину заредом. Убеђени смо да ћете, када будете одлазили одавде, пожелети поново да дођете и да ћете са кампа кренути не само као бољи кошаркаши, него и као бољи људи. Огромну захвалност дугујемо Канцеларији за Косово и Метохију Владе Републике Србије и НИС-у који су наши партнери, али и наши пријатељи који су се потрудили да ми са вама радимо и ове године, односно да будете гости кампа у Ивањици. Огромну захвалност дугујемо хотелу „Парк“ где се сви осећамо као код куће и наравно Скупштини општине Ивањица и њеним грађанима који вас, нашу децу, доживљавају као своју“, рекао је Алексић.

Вадим Смирнов, заменик генералног директора НИС-а, изразио је задовољство што кампу присуствују и деца са Косова и Метохије.

„Овај камп је тако конципиран да ћете, поред спорта, имати могућности да учите о својој историји и историји своје земље, да научите нешто о својим коренима, и то је јако битно у овом тренутку. Имаћете прилике да овде направите многа пријатељства и везе. Битно је и да схватите да у овом тренутку, који није нимало једноставан, иза вас стоји моћна земља, која поштује своју историју и чува свој интегритет, која гледа у будућност. Дубоко верујем да је та будућност добра и да вам даје наду, могућност да развијате своје квалитете. НИС, као друштвено одговорна компанија, и даље ће подржавати овакве акције, јер наш слоган је „Будућност на делу“, а та будућност су наша деца“, рекао је Смирнов.

Светлана Миладинов, помоћница директора Канцеларије за Косово и Метохију, поздравила је децу у име директора Канцеларије Петра Петковића.

„Желим да изразим задовољство што смо данас са вама, што је традиција од 26 година постојања овог кампа нама, као Канцеларији за Косово и Метохију, дала могућност и жељу да будемо партнери у организацији, а да у свему томе учествују и наша деца са простора Косова и Метохије. Она одрастају у изузетно тешким условима, специфично им је чак и бављење спортом. Упркос свему томе ми смо ту, као Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије, да пружимо могућност да ви, као наши спортисти, имате исте могућности као друга деца у централној Србији. Искрено се надамо да ће неки нови Новак Ђоковић међу вама једног дана носити грб Републике Србије на грудима, а самим тим бити понос и дика наше Републике Србије“, рекла је Светлана Миладинов.

Међународни кошаркашки камп „Каста“ одржава се у периоду од 2. јула до 24. августа и највећи је камп ове врсте у Србији. Камп који поседује и ознаку квалитета Кошаркашког савеза Србије ове године одржава се 26. пут и до сада је угостио близу 28.000 младих из 43 земље света. Кроз програм професора доктора Миливоја Каралејића који је тренирао и многе светске асове, циљ кампа је да будуће младе наде кошарке изађу јачи, способнији, свеснији сопствених потенцијала и могућности. Деца са Косова и Метохије су  део кампа у четвртој смени младих кошаркаша, односно од 7. до 15. августа.

Компанија НИС остварује вишегодишњу сарадњу са Канцеларијом за Косово и Метохију Владе Републике Србије у циљу подршке деци и младима са Косова и Метохије. Између осталог, компанија је 2021. године донирала спортску опрему и реквизите за опремање спортских сала 18 матичних основних школа са подручја 10 општина на Косову и Метохији за 1.500 ученика.

ПРЕСС СЛУЖБА

Милентија Поповића 1
11070 Београд