Награде

НИС-у највише признање из области безбедности и здравља на раду

28.04.2022

Светски дан безбедности и здравља на раду и Дан безбедности и здравља на раду у Републици Србији традиционално је обележен уручењем награда за 2021. годину. Компанија НИС освојила је прво место на такмичењу за доделу националних признања из области безбедности и здравља на раду у категорији Повеља „28. април“. Такмичење организује Управа за безбедност и здравље на раду Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

У име НИС-а награду је примио Иван Дмитриев, директор Функције за HSE, а признање му је уручила Дарија Кисић Тепавчевић, министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

„Ово признање показује да су наша стална улагања и напори, усмерени на спровођење и унапређење безбедности и заштите на раду, као и заштиту животне средине, високо вредновани у широј заједници. Наш циљ је да сви бизнис пројекти које реализујемо имају позитиван ефекат на заштиту животне средине, а да у исто време радни процеси буду безбедни. То значи да је за НИС брига о безбедности и заштити здравља како својих запослених, тако и екстерних сарадника и трећих лица приоритет. Приоритет за компанију је и строго поштовање највиших еколошких стандарда и ефикасно и одговорно коришћење расположивих ресурса. Правила безбедности и здравља на раду су императив при доношењу свих одлука бизниса у нашој компанији, како бисмо радили још успешније и безбедније, на задовољство свих нас“, изјавио је Иван Дмитриев.

Национално признање Повеља „28. април” додељује се за посебан допринос и унапређење безбедности и здравља на раду, кроз законито, благовремено, иновативно и превентивно поступање у примени утврђених мера у две категорије – правна лица до 250 запослених и правна лица са више од 250 запослених. НИС је трећи пут добитник националног признања Повеља „28. април”, а ове године прво место дели са компанијом Marbo Product. Комисија за доделу награда узела је у обзир начин управљања безбедношћу и здрављем на раду, примену и контролу мера, иновације и инвестиције, уређивање права, обавеза и одговорности у складу са Законом о безбедности и здрављу на раду и друге активности (пројекти, кампање, дељење добре праксе и сл.).

Врсте националних признања из области безбедности и здравља на раду су Повеља „28. април“, Плакета „28. април“ и Похвалница„28. април“, а могу се доделити правним и физичким лицима, одбору за безбедност и здравље на раду, организацијама и удружењима.

PRESS SLUŽBA

Milentija Popovića 1
11070 Beograd

Пријавите се за наш newsletter

    Email adresa*