Награде

НИС-у уручен сертификат „Послодавац партнер“

06.07.2022

Компанија НИС добила је сертификат „Послодавац партнер“ који консултантска кућа SELECTIO додељује oрганизацијама које достижу највише стандарде квалитета када је реч о области управљања људским ресурсима. Уручењу признања претходио је двомесечни процес сертификације, односно независног оцењивања развијености пракси управљања запосленима у свим најважнијим ХР областима – стратегији управљања људским ресурсима, бренду послодавца, регрутацији и селекцији, усавршавању и развоју, компензацијама и награђивању, корпоративној култури и посвећености запослених. Иако је добијање сертификата велико признање за НИС и напоре које компанија чини у области управљања људским ресурсима, од значаја за компанију су и конкретни савети добијени од консултанта који ће бити примењени кроз нове стратешке иницијативе када је реч о управљању запосленима. Сертификат, који се додељује кроз партнерство организације HR XCEL са SELECTIO групом, представницима НИС-а је уручен у Пословном центру компаније у Београду.

Сертификат „Послодавац партнер“ је престижно признање које се додељује од 2005. године.  Поступак сертификације до сада је прошло више од 150 организација са 10 различитих европских тржишта. Како би стекле овај статус, компаније пролазе независно оцењивање пракси у области управљања људским ресурсима.

Компанија НИС је већ годинама међу водећим домаћим послодавцима, па је и ове године проглашена за најпожељнијег послодавца у Србији према резултатима истраживања „TalentX“ које је спровела група сајтова за запошљавање Poslovi.Infostud. НИС у континуитету улаже значајна средства у развој програма који су усмерени на привлачење младих, као и на унапређење професионалних компетенција запослених. Само током прошле године компанија је организовала 2.870 професионалних и техничких обука на којима је учествовало више од 5.200 полазника.  Дугорочни циљ НИС-а је да повећа посвећеност својих запослених и унапреди праксе из области људских ресурса, које ће запосленима пружити најбоље могуће искуство у раду. Пратећи потребе и очекивања запослених, као и глобалне трендове најбољих послодаваца у свету, НИС је усвојио савремене флексибилне моделе рада. Ови модели пружају запосленима могућност рада од куће, постепеног повратка са породиљског одсуства на посао, прилику да сакупљају и искористе прековремене радне сате у оквиру „банке сати”, као и да раде у такозваним „co-working” канцеларијама послодавца у свом месту становања, у случају да се њихово радно место налази у другом граду.

ПРЕСС СЛУЖБА

Милентија Поповића 1
11070 Београд

Пријавите се за наш newsletter

    Email adresa*