Спонзорства и донације

Нова санитетска возила за здравствене установе по Србији

14.10.2020

Представницима више здравствених установа широм Србије данас су у додељена санитетска возила који ће им значајно олакшати рад. Део возила набављен је из средстава прикупљених по основу опортунитета, а део су донација компаније НИС.

Златибор Лончар, министар здравља Републике Србије, овом приликом је рекао да ово није ни прва, ни последња акција помоћи здравственим установама.

“Овде није изложена опрема која је стигла у болнице, од стерилизатора, апарата који служе за операције…свега што је било неопходно, а што су навели да би требало да имају”, рекао је Лончар и честитао свима који су добили санитетска возила. Додао је да је поносан на сву помоћ која је пружена здравственим установама јер ће то, додао је, осетити пацијенти, али и запослени у здравству којима ће бити много лакше да раде са новом и бољом опремом.

Кирил Тјурдењев, генерални директор НИС-а, рекао је да је улагање у здравство трајно опредељење друштвене одговорности компаније и да се од тога неће одустати упркос веома изазовном времену.

„Улагање у здравство је трајно опредељење друштвене одговорности НИС-а. Од њега не одустајмо, упркос веома изазовном времену. У протеклом периоду, у сарадњи са Министарством здравља, уложили смо више од 116 милиона динара. Уз 14 возила, појачали смо и капацитете опреме у 20 установа широм Србије. Верујемо да  донирана возила значајно помажу здравственим радницима који се суочавају са непрекидним и тешким изазовима. Уз техничку подршку, шаљемо им добру енергију и наше најдубље поштовање“, изјавио је Тјурдењев.